TUŽNA PRIČA

U Jugoslaviji je bio na vrhu, a danas jedva preživljava: Nemam zdravstveno, više se ni ne javljam na zavod

Foto: Printscreen
U Jugoslaviji je bio na vrhu, a danas jedva preživljava: Nemam zdravstveno, više se ni ne javljam na zavod
03.01.2024.
u 09:33
- Nakon što sam bio profesionalni nogometaš, trgovački putnik, nakon što sam radio u free shopovima, konobario, trenirao vratare u subotičkom klubu Bačka, u kasno proljeće, ljeto i ranu jesen nešto zaradim baveći se poljoprivrednim poslovima : kopam, orem, sijem, sadim, žanjem, radim za seljake doslovno kao najamna radna snaga
Pogledaj originalni članak

Bivši nogometni vratar Ivan Budinčević (68) najveći trenutak karijere doživio je u Hajduku. Sa splitskom momčadi bio je prvak u sezoni 1978/1979.

Navijači Hajduka su ga sjajno prihvatili i bio je jedan od vrlo važnih igrača u pohodu na naslov dok je tu momčad vodio Tomislav Ivić. Međutim, od nogometa nije zaradio novca pa danas živi izuzetno teško.

- Nakon što sam bio profesionalni nogometaš, trgovački putnik, nakon što sam radio u free shopovima, konobario, trenirao vratare u subotičkom klubu Bačka, u kasno proljeće, ljeto i ranu jesen nešto zaradim baveći se poljoprivrednim poslovima : kopam, orem, sijem, sadim, žanjem, radim za seljake doslovno kao najamna radna snaga. Nemam ni zdravstveno osiguranje, ne javljam se više Zavodu za zapošljavanje. Nema koristi. Po zanimanju sam stolar, ali nema posla koji ne bih radio. Uzalud - prenose srpski mediji izjave Budinčevića.

Kaže da mu je puno klubova ostalo dužno.

- Mnogi su mi klubovi ostali dužni, nisam se znao izboriti za svoje. Ne mislim pritom na Hajduk koji mi je platio sve do zadnjeg dinara, nego su mi dužni i Olimpiji Ljubljana i Dinamo Vinkovci, današnja Cibalia. Oba zajedno oko 50.000 tadašnjih maraka. Da barem sada imam taj novac - rekao je ovaj bivši nogometaš za kojega su navijači Hajduka ranije skupljali novac kako bi mu pomogli.

 
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

NE
NervozniPoštar
16:55 03.01.2024.

Na prevaru sam otvorio ovaj članak, pa sam se čudio kako nema mirovinu s 68 godina, pa sam na kraju utvrdio da se radi o zbivanjima u inozemstvu. Nego, kad će kakva vijest iz Mađarske ili Rumunjske koje su nama puno bliže jer su u EU?

DU
Deleted user
10:55 03.01.2024.

reciklaža!

Avatar CroViper
CroViper
12:34 03.01.2024.

Sam pao, sam se ubio. Zašto bismo svakog nesavjesnog sportaša financirali iz HR proračuna!?