IVICA I NATKO U TOP 10

U Kitzbühelu Hrvatska postala nova spustaška velesila

Foto: 'SAMUEL KUBANI'
U Kitzbühelu Hrvatska postala nova spustaška velesila
23.01.2010.
u 20:42
Ivica Kostelić završio je na sedmom a Natko Zrnčić-Dim na desetom mjestu najprestižnijeg spusta na svijetu.
Pogledaj originalni članak

Profesor Ivica Kostelić i njegov mladi asistent Natko Zrnčić-Dim održali su u Kitzbühelu kolegij iz "Povijesti hrvatskog spusta". Plasman u najboljih deset na najopasnijoj stazi na svijetu, s koje se nerijetko odlazi i u helikopteru, najbolji je rezultat svih vremena.

– Do rezultata karijere doći na Streifu, biti tako dobar nakon operacije, biti čak i brži nego na treninzima, odnosno da će dva Hrvata biti među najboljih deset baš ovdje - svemu tome se nisam mogao niti nadati – kazao je Kostelić.

No, predavanja su tek počela, dvojac nastavlja nedjeljnim blok satom "Kombinacije" i "Slaloma" u kojima Ivica Kostelić ima velike šanse osvojiti obje discipline. Sedmo mjesto u spustu najbolje je od svih slalomaša koji će se natjecati u kombinaciji.

– Bio sam jako koncentriran da na onim najtežim zavojima imam najbolju putanju, da ne izgubim brzinu što je vrlo važno za dalji tijek – dodao je Ivek.

Prije svega nekoliko dana za Vedrana Pavleka je plasman dvojice Hrvata na spustu u Wengenu među 30 bio "senzacija". U međuvremenu smo postali spustaška sila, jer na "spustu svih spustova" dvojicu u prvih 10 imaju tek Švicarci, Austrijanci i – Hrvati! Naravno, nemamo stazu za spust.

– Suze mi idu ponovno, a isplakao sam se u cilju, ovo je čudo. Uspjeh je to koji je ravan osvojenim medaljama na velikim natjecanjima. Srce mi je stalo kad se Natko u jednom trenutku približio ogradi – zbrajao je dojmove Vedran Pavlek.

Iskusni spustaši koji su se na "Crti" natjecali u doba kad su roditelji Zrnčić-Dim svog sina upisivali u osnovnu školu, zaostali su danas daleko iza Natka.

– Zamišljao sam ovakav rasplet, nakon onih sjajnih treninga htio sam se dokazati i na natjecanju. Grbavo je, ledeno, slabo se vidi, a juri se. To je ono što mi odgovara, jedva sam čekao strmoglaviti se. Ivica ima veliku šansu u kombinaciji, no nisam ni ja za otpisati – blistao je ponosni Zrnčić-Dim.

– S 23 godine napraviti ovakav rezultat u Kitzbühelu, to znači samo jedno: Natko je predodređen za pobjednika – kaže iskusni Ivica Kostelić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.