LIGA PRVAKA

U Mariboru nećemo razočarati

30.07.2003.
u 00:00
Igrat ćemo protiv disciplinirane i neugodne momčadi koja je prije tri sezone igrala Ligu prvaka - kaže Nikola Jurčević
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Spremni dočekujemo utakmicu godine s Mariborom - tako je započeo druženje s novinarima Nikola Jurčević, trener nogometaša Dinama. Jurčević kaže da je prva kvalifikacijska utakmica drugog pretkola Lige prvaka u Ljudskom vrtu opravdano okarakterizirana kao najvažniji ispit modrih u ovoj sezoni.

- Svi osim Štroka i Poldrugača konkuriraju za sastav, dakle u Mariboru ću koristiti gotovo iste igrače kao i utakmici sa Zadrom - kaže Jurčević.

Posljednje pobjede plavih ulijevaju povjerenje uoči tog važnog dvoboja sa slovenskim prvakom.

Bez podcijenjivanja

- Od utakmice s Partizanom u Švicarskoj, pa do pobjede u Superkupu nad Hajdukom, te Zadrom u prvenstvu podigli smo ozračje i učvrstili samopouzdanje u svlačionici. Gostovanje u Mariboru zasigurno će biti vruće, cijenimo domaćina, ali cilj nam je postići dobar rezultat za uzvrat, što znači ne izgubiti - optimistično je najavio Jura.

U najužoj kombinaciji za početnu jedanaestoricu je i novi junak maksimirskih tribina - Brazilac Da Silva.

- Trenutačno imamo standardnu momčad od 13-14 igrača, s time da ozbiljno računam na Štroka i Poldrugača kada se oporave i, naravno, na Da Silvu.

Maribor je u posljednje dvije prvenstvene utakmice pokazao dva lica. Katastrofa u susretu s Olimpijom (1:6) i pobjeda nad Dravom (4:1).

- Trener Jozak, Stipić i Bago gledali su te utakmice, kao i onu prijateljsku s Crvenom zvezdom (0:0). Informirani smo dobro o njima i nećemo ih podcijeniti. Slovenski klubovi uvijek su posebno motivirani kada igraju s hrvatskim sastavima, sjetite se samo utakmica reprezentacija. Maribor igra slično kao i slovenska reprezentacija, borbeno, kompaktno, svi igrači stoje iza lopte. Igrat ćemo protiv disciplinirane i neugodne momčadi. Uostalom, Maribor je prije tri sezone igrao u Ligi prvaka, u Ljudskom vrtu gostovali su Bayer, Lazio, kijevski Dinamo, Genk, pa iako sada ne igraju isti igrači, klub je stvorio ime i vjeruje da ponovo može iznenaditi - govori Jurčević.

Mladi Dinamovi igrači dobro su reagirali u važnoj utakmici s Hajdukom, kao i protiv Zadrova bunkera. No, kako će biti na prvom važnom ispitu?

Mlađi se neće uplašiti

- Istina, Maribor nije Zadar. Sada ćemo morati igrati puno odgovornije. Radujem se što su se dečki pokazali na pripremama igrajući protiv momčadi poput Besiktasa, Hannovera i Partizana, stoga nema razloga da im ne vjerujemo. Sigurno se neće uplašiti. Uostalom, imamo igrače poput Mujčina, Mikića, Sedloskog, Agića i Mitua, oni su osjetili kako je to igrati u Ligi prvaka, Kupu Uefe ili nastupati za reprezentaciju - zaključio je Nikola Jurčević.

Pogledajte na vecernji.hr