MARSONIA - DINAMO

U Slavonskom Brodu nema mjesta visokom riziku

31.10.2003.
u 00:00
Napetost između klupskih čelnika ne može se prenijeti na navijače
Pogledaj originalni članak

SLAVONSKI BROD - Uoči dolaska zagrebačkog Dinama u Slavonski Brod, napetost u dvama suparničkim taborima nikad nije bila tako izražena.

Tome je najviše pridonijelo medijsko prepucavanje između Marsonijina predsjednika Dragana Marića i Dinamova direktora Zdravka Mamića, pa je povjerenik PHNL-a Ante Martinac susret Brođana i Zagrepčana proglasio utakmicom visokog rizika. Brodsko-posavski župan dr. Mato Dorić, međutim, smatra da visokom riziku nema mjesta.

- Pratio sam u medijima izjave Marića i Mamića i nimalo mi se ne sviđaju. Poručio bih im da prestanu govoriti i počnu raditi. Čemu stvarati napetost? Dolazi Dinamo, zagrebački klub za koji navijam i ja, kao i brojni drugi Brođani. Svi mi Brođani volimo i Marsoniju i želimo da postane stabilan prvoligaš, ali takva prepucavanja ne vode dobrom. Ta utakmica nikako ne bi smjela biti susret visokog rizika. Ako se Mamić i Marić žele potući, neka se potuku i ostave normalne ljude na miru - rekao je dr. Dorić.

Župan je dodao da je siguran da se napetost između dvojice klupskih čelnika ne može prenijeti među navijače, a osobito ne među igrače. Što se tiče problema vezanih uz transfer Ivice Olića, Dorić je rekao da se oni, ako postoje, trebaju rješavati na sudu.

- Mislim da je Zdravku Mamiću i Mirku Barišiću mjesto u svečanoj loži stadiona uza Savu. Ne znam zašto Dragan Marić u Maksimiru nije sjedio u loži, ali mislim da bi se on trebao izdignuti iznad toga te pokazati Mamiću da je gospodin koji zna cijeniti svoga gosta i ugostiti ga kako dolikuje. Bude li mu zabranio sjedenje u loži, mislim da će proizvesti suprotan učinak - zaključio je brodsko-posavski župan.

Vedran Balen

Pogledajte na vecernji.hr