BBB

U Split idemo slaviti

10.05.2003.
u 00:00
Vara se Torcida misli li da će nas nadglasati zato što će nas biti manje
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Prokleti su ti navijači. Žive za velike derbije, ali ako "ne nanjuše barut", ostaju bez prave motivacije. Dinamovih devet bodova prednosti i odlučeno prvenstvo u zapećak su bacili ideju da u impresivnom stilu, na stadionu najljućeg suparnika, proslave naslov prvaka. Nedjeljni derbi, barem na tribinama, dobit će Splićani.

- U Splitu će nas biti najmanje tisuću. Očekujemo 12 punih autobusa, dok će ostali doći automobilima ili kombijima - kažu vodeći ljudi udruge Bad Blue Boysa.

Tisuću ljudi? Zvuči kao šačica, jer poslije pobjeda plavih i posrtaja bijelih očekivali smo invaziju Boysa na Split, kako bi Hajduku zadali i posljednji veliki udarac. Što može biti gore od izgubljene borbe za naslov i gledanja zagrebačkog slavlja u poljudskoj školjki?

- Što možemo, naši su navijači takvi. Nema li rezultatske neizvjesnosti, ni utakmica nije ono pravo. Međutim, vara se Torcida misli li da će nas nadglasati zato što će nas biti manje. Znali smo mi torcidaše nadjačati i s još manje navijača.

Ovaj put izostavit će uobičajenu pirotehniku.

- Ne nosimo ništa sa sobom, želimo samo slaviti i pjevati, ništa nas drugo ne zanima. O Torcidi uopće ne razmišljamo, kao ni o bilo kakvim sukobima.

Opet, slavlje neće biti pravo ponove li se slike iz nedavne maksimirske utakmice.

- Igrači nas neće ponovo iznevjeriti. Ono što smo proživljavali na prošloj utakmici, bilo je i previše za ovu sezonu i za još mnogo idućih. Uvjereni smo da igra na travnjaku ne može pokvariti ambijent koji ćemo napraviti na tribinama.

Valjda će ovaj put izostati transparenti poput onog "Dok mi idemo na utakmice i mučimo muku, vi ih prodajete šugavom Hajduku".

- To je transparent koji nema veze s našom Udrugom! - uznemirli su se dečki objašnjavajući da oni ne mogu kontrolirati sve navijače.

Svejedno su priznali da puno toga zamjeraju svojim ljubimcima na travnjaku.

- Teško možemo biti zadovoljni s onim što pokazuju na terenu. U nekim trenucima ne ponašaju se kao Dinamovi igrači, kao oni koji bi morali ginuti za plavu boju. Obećali su proljeće u Europi, potom i osvajanje Kupa, a mi to nismo zaboravili. Oprostili, doduše, jesmo, jer uvijek je najvažnije biti prvak.

U Kranjčevićevoj su ih igrači toliko uvrijedili da su im počeli vikati "Igrajte, pederi!".

- Tada su se malo zamislili i odmah su postigli pogodak. Prvi put smo im ove sezone tako skandirali. Nadamo se i zadnji. U Splitu sigurno neće ponovo biti tako indolentni na travnjaku. Previše su nam toga dužni poslije one maksimirske epizode.

Robert ŠOLA

Pogledajte na vecernji.hr