Predavanje na KIF-u

U Zagreb stiže i Ronaldov i Modrićev trener

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
U Zagreb stiže i Ronaldov i Modrićev trener
20.02.2014.
u 18:15
Vlašić će pričati o o radu sa sinom Nikolom koji je danas profesionalac Hajduka i član hrvatske reprezentacije U-17
Pogledaj originalni članak

Od petka do nedjelje u Zagrebu će na Kineziološkom fakultetu gostovati elitni svjetski i domaći kondicijski treneri. Najpoznatiji gosti iz inozemstva bit će Carlos Lalin, Realov specijalist za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda (pa tako i Ronaldov i Modrićev trener), Julio Callejo, trener koji je kondicijski odgojio slavne španjolske košarkaše Gasola i Navarra te Francesco Cuzzoli, kondicijski trener ruske reprezentacije kada je bila prvak Europe (2007.).

Sudionici konferencije bit će još i Amerikanci Jeff Chamdler i Edward Yu, Slovenac Milan Čoh, Crnogorac Kemal Idrizović, Srbin Slavko Obadov, ali i četiri ponajbolja hrvatska kondicijska trenera koji će biti i sudionici posebne tribine.

- Cilj mog sudjelovanja na ovogodišnjoj konferenciji kondicijskih trenera je prezentacija nekih osnovnih smjernica ne samo kako trebamo promišljati ako želimo dosezanje međunarodno visokih sportskih rezultata, već kako bismo se generalno kao društvo mogli ponašati u svim ostalim sferama društvenog djelovanja, te postali konkurentniji na svjetskom tržištu – izjavio je kondicijski stručnjak Joško Vlašić i dodao kako najvećom krunom svoga rada smatra projekt s kćerkom Blankom s kojom je ostvario šest naslova svjetske prvakinje i naslov najbolje sportašice svijeta.

Vlašić će pričati o o radu sa sinom Nikolom koji je danas profesionalac Hajduka i član hrvatske reprezentacije U-17. Na ovogodišnjoj konferenciji očekuje nas izlaganje i priznatog kondicijskog trenera Marija Tomljanovića iza kojeg stoji uspješan rad s hrvatskom rukometnom reprezantacijom te brojni drugi uspješni projekti.

- Uspješne trenere ne određuje samo stručnost, radoholičnost, ljubav prema radu i poslu, imidž, pozicija. Uspješan trener mora imati integritet, ispravan karakter, pozitivan stav, mora pokazivati stalnu brigu i strast, biti spreman na promjene i na određeni rizik. Treba znati odrediti viziju i to prenjeti na svoje sportaše kroz određivanje prioriteta i dobru motivaciju. Primjetio sam da se mi treneri ne educiramo dovoljno dobro u ovom području a ključ uspijeha svakog pothvata je sposobnost da vodimo druge, te upravo to želim prenijeti na polaznike ovogodišnje konferencije – kazao je trener koji je u godini dana s rukometnom reprezentacijom na velikim natjecanjima osvojio tri bronce. - Kondicijski trening postao je neizostavan dio svakodnevnog života sportaša, a kondicijski trener stručnjak bez kojeg je teško zamisliti i jedan stručni tim. Temljeno oružje današnje kondicijske pripreme je znanje utemeljeno na znanstvenim dokazima i praktičnom iskustvu koje će nam na ovogodišnjoj konferenciji prenijeti najuspješniji kondicijski stručnjaci današnjice – izjavio je pokretač konferencije prof.dr.sc. Igor Jukić.

Posljednjeg dana konferencije održat će se međunarodni seminar Kondicijska priprema u nogometu namijenjen kondicijskim i nogometnim trenerima te ostalim stručnim kadrovima u nogometu na kojem će između ostalih gostovati hajdukovci, glavni trener Igor Tudor i kondicijski trener Boris Peyrek, proslavljeni kondicijski trener nacionalnih timova, klubova i vrhunskih nogometaša Zvonko Komes, kondicijski trener aktualnih prvaka Europe, srpske U-19 nogometne reprezentacije Marko Stojanović i drugi.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.