Spriječili bojkot

Ucjene se isplatile: Australian Open diže nagradni fond

Foto: 'STEFAN WERMUTH'
Ucjene se isplatile: Australian Open diže nagradni fond
02.10.2012.
u 08:24
Za vrijeme US Opena tenisači su imali sastanak s kojega su poručili da postoji mogućnost igranja nekog drugog turnira u vrijeme prvog Grand Slama ako se ne povećaju nagrade.
Pogledaj originalni članak

Kako sada stvari stoje, tenisači neće ispuniti svoje prijetnje i bojkotirati Australian Open. Razlog je vrlo prozaičan – vodstvo prvog Grand Slam turnira sezone podiglo je nagradni fond. I to čak 15 posto te on sad iznosi vrtoglavih i rekordnih 30 milijuna dolara.

Podsjetimo, igrači su tijekom US Opena održali sastanak na kojem su istaknuli da bi u vrijeme Australian Opena mogli zaigrati na nekom zamjenskom turniru ne ispune li im se zahtjevi, a to je bilo povećanje nagrada za igrače koji svoj nastup završavaju ranije, u prvim kolima.

Iako još nije načelno dogovoreno kako će se ovaj povećani nagradni fond razdijeliti, organizatori Australian Opena uvjeravaju da će to biti napravljeno u dogovoru s igračima.

Ovo povećanje nametnut će dodatni pritisak preostalim Grand Slam turnirima koji će vjerojatno morati krenuti putem Australian Opena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.