UEFA

Hrvatska niti uz loše rezultate ne bi trebala izgubiti mjesto na ljestvici

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Hrvatska niti uz loše rezultate ne bi trebala izgubiti mjesto na ljestvici
17.07.2015.
u 15:00
roteklih se godina često vrtila priča oko važnosti skupljanja koeficijenta kako bi naš nogomet što prije dobio i drugog predstavnika u Ligi prvaka.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski klubovi kompletno su razočarali na otvaranju nove europske sezone. I sami sebi, ne skupivši dovoljno bodova za boljitak hrvatskog nogometa, zagorčali život. Naši se klubovi za sada muče sa suparnicima iz Luksemburga, Estonije, Walesa, Slovenije i Škotske, momčadima daleko od razine kakvoj sami težimo.

Proteklih se godina često vrtila priča oko važnosti skupljanja koeficijenta kako bi naš nogomet što prije dobio i drugog predstavnika u Ligi prvaka. Po tim kriterijima Hrvatska je danas 17. na Uefinoj ljestvici sa 20.500 bodova. Ispred nas nalazi se Austrija sa 21.500 bodova, iza nas Cipar sa 20.425 bodova.

No, hrvatski nogomet unatoč katastrofalnim rezultatima na otvaranju sezone ipak ne bi smio izgubiti svoju poziciju ove sezone. Naravno, ako se ne dogode neki nepredviđeni rezultati. Ne stoga što su Dinamo, Rijeka, Hajduk i Lokomotiva polučili dobre rezultate, već ciparski predstavnici također kiksaju. A kako se ova ljestvica gleda unazad posljednjih pet godina, nama će se ubrzo obrisati baš ona - najslabija sezona. Godina kada smo ukupno skupili tek 3.750 bodova. Za razliku od Ciprana (9.125) ili Austrijanaca (7.125) koji će "izgubiti" udarne brojke...

Hrvatskoj do toliko željene 15. pozicije koja nosi dva predstavnika u Ligi prvaka treba - bodova. Na toj se poziciji sada nalazi Rumunjska sa 24.008 bodova. No, naša je sreća što i Rumunji - strmoglavo padaju.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Najveće blamaže hrvatskih klubova: Amateri osramotili Hajduk, Dinamo ispao od Moldavaca...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:43 18.07.2015.

sramota,gdje se nalazimo!imamo jako dobre igrače, al kaj to znači kad je vodstvo klubova katastrofa!