'To je presedan'

Uefa odgodila odluku o Ademijevoj suspenziji i pristala na saslušanje

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Arijan Ademi, Alexis Sanchez
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Eduardo Carvalho, Arijan Ademi
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Arijan Ademi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.08.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 06. kolo, GNK Dinamo - RNK Split. Arijan Ademi. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Arijan Ademi
19.11.2015.
u 13:44
Uefa je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati dopinške kontrole nakon utakmice protiv Arsenala u 1. kolu Lige prvaka pokazale da je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.
Pogledaj originalni članak

Arijan Ademi ovog je tjedna trebao saznati odluku Uefe zbog pada na dopingu. Disciplinska komisija sastala se u ponedjeljak, a odluka o suspenziji očekivala se danas. No, još jednom je sve to odgođeno.

Iz Uefe su prihvatili sugestiju Ademija i njegovih branitelja te su pristali na njegovo saslušanje, a to je prvi takav slučaj u pet godina.

-  Danas je saslušanje u Švicarskoj, a to je presedan da je UEFA na prvom stupnju dopustila saslušanje; to se nije dogodilo u zadnjih pet godina. To je jako dobra stvar i veliki sam optimist što se tiče Ademija koji je puno bolje nego u početku, a kada će biti izrečena kazna još ne znamo, rekao je Zoran Mamić.

Podsjetimo, Uefa je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati dopinške kontrole nakon utakmice protiv Arsenala u 1. kolu Lige prvaka pokazale da je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

- Ademi je jako tužan i razočaran. On tvrdi da ništa nije svjesno uzeo, a ja mu vjerujem.  Naši igrači godinama redovito prolaze dopinška testiranja i ovako nešto nikad se nije dogodilo. Ademi je u zadnjih godinu dana testiran šest puta i svaki put je sve bilo u redu, rekao je tada Zoran Mamić.

Krajem listiopada B uzorak potvrdio je prvobitni nalaz i Ademi je otada samo čekao da mu Disciplinska komisija odredi kaznu. Prijeti mu je čak i suspenzija do četiri godine, dok klub nikako ne može biti kažnjen, pogotovo ne oduzimanjem bodova osvojenih protiv Arsenala, jer u pravilima Uefe stoji da bi na dopingu moralo pasti više od jednog igrača.

>>Mamić: Ovo nema veze s pravom i pravdom, to je politički motivirano

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:02 19.11.2015.

Di češ Albanca doping .... jedini mu doping kad Vućić i Dačić dreknu da ne daju Kosovo - kolevku Srbije a ono ne mogu ni primirisat dolje.