Službeno potvrdili

UEFA potvrdila datume utakmica Dinamo – AEK: Prvi će susret biti na Maksimiru

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
UEFA potvrdila datume utakmica Dinamo – AEK: Prvi će susret biti na Maksimiru
08.08.2023.
u 13:49
Prvi datum bit će 15. kolovoza, a UEFA i klubovi još dogovaraju datum uzvrata koji bi se trebao igrati u Ateni, 18. ili 19. kolovoza
Pogledaj originalni članak

UEFA je potvrdila da će se prva utakmica Dinama i AEK-a igrati 15. kolovoza na Maksimiru u 20 sati. S druge strane, termin uzvratnog susreta još nije potvrđen. Potvrđeno je kako će uzvrat biti igran 19. kolovoza u Ateni.

UEFA je nakon sinoćnjih sukoba u Ateni između Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u kojima je jedna osoba izgubila život, a dvoje maloljetnika zadobilo teške ozljede glave odlučila odgoditi prvi susret trećega pretkola Lige prvaka koji se trebao igrati na stadionu Aja Sofija u utorak navečer.

VIDEO Večernjakovi Karlo Ledinski i Robert Junaci komentiraju odgodu utakmice Dinama i AEK-a

Podsjetimo, navijači zagrebačkog Dinama i atenskog AEK-a sukobili su se u četvrti Nova Filadelfija. Premda je unaprijed jasno naznačeno da je zabranjeno prisustvovanje gostujućih navijača, skupina od oko 200 pripadnika Bad Blue Boysa zaputila se prema Ateni. Njih 87 je uhićeno, a u bolnici je osmero ranjenih, među kojima dvoje maloljetnika (mladić od 17 godina i djevojčica od 13 godina). 

VEZANI ČLANCI:

Predstavnici AEK-a odgovornima drže Dinamo i grčku policiju. Navode kako je Dinamo tvrdio da u Atenu dolazi tek 30 navijača. Međutim, grčki mediji navode kako je Dinamo ipak naveo prave brojke, a još nije poznato zašto grčka policija nije reagirala na veći broj osoba koji je ušao u njihovu zemlju.

VIDEO Tužni prizori iz Atene dan nakon što je ubijen navijač AEK-a u sukobu s BBB-ima

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DR
Draconic5
15:11 08.08.2023.

Stadion Aja Sofija? Pa taj AEK su očito teški provokatori...

Avatar People's voice
People's voice
14:18 08.08.2023.

Pa na Veliku Gospu? A dobro, Dalmaciju ionako boli racku za vas.