Hajduku dolazi Dinamo

Uoči derbija puno briga za Burića: Moram sve detaljno analizirati

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Uoči derbija puno briga za Burića: Moram sve detaljno analizirati
14.09.2015.
u 15:52
Caktaš je dobio treći žuti pa će ga u derbiju s Dinamom zamijeniti Balić
Pogledaj originalni članak

Hajduk je ostvario planirano, pobjeda nad Zagrebom (1:0) važna je zbog okusa derbija, zbog punog Poljuda, samim tim i blagajne, jer subotnji dvoboj s Dinamom jedina je utakmica do kraja godine u kojoj će tribine biti popunjene. Bijeli imaju prigodu bodovno se poravnati s Dinamom, to je onaj plan što ga je otkrio kapetan Goran Milović.

– Idemo iz utakmice u utakmicu, želimo biti što bliži Dinamu i tako ih činiti nervoznima – nedavno nam je rekao Milović.

Nismo se držali plana

Miris derbija još se nije nastanio u Poljudu, nedjelja je protekla u zbrajanju blijedih dojmova pobjede nad Zagrebom. Naravno, Hajdukov trener Damir Burić ima drugačije viđenje, on žali za propuštenim prigodama, za kvalitetnim dodavanjima, ali samo se nasmijao kad smo mu kazali da ove sezone još nije bio tako ljutit kao što je to bilo vidljivo u drugom poluvremenu utakmice sa Zagrebom.

– Dok smo se držali plana, koji smo u prvom dijelu potpuno ispunili, bili smo dobri – kazao je Burić ne želeći ulaziti u dodatna objašnjenja svoje ljutnje prema igračima.

No poruka da će dobro analizirati utakmicu dovoljno je jasna.

Hajduk će u derbiju biti oslabljen za neigranje Mije Caktaša, što je veliki udarac za ambicije bijelih. Caktaš igra u životnoj formi, ključni je igrač Hajduka u svim segmentima i taj treći žuti karton što ga je dobio zbog simuliranja nikako nije dobro sjeo Buriću. No trener nije kukao, nije takav tip.

– Nedostajat će nam, ali to je tako. Zato će se vratiti Balić. Jedan izlazi, drugi ulazi, to je nogomet – rekao je Burić.

Balić će morati preuzeti Caktaševu ulogu, Dugopoljac umjesto Dugopoljca. Dinamo će mladom Baliću biti prigoda da na velikoj sceni pokaže neupitno majstorstvo. Baš kao što će Burić morati više poraditi na rotaciji.

Zaboravljeni Maloku

Bez pravog odgovora ostalo je pitanje gdje su se u blijedoj partiji protiv Hajduka izgubile promjene. Burić je prisilno, zbog ozljede, Nižića zamijenio Billyjem, Roguljić je ušao da bi ukrao vrijeme u sudačkoj nadoknadi, a jedini je potez promjena Juranović-Sušić, i to tek u 80. minuti. Bez minutaže je ostao Elvir Maloku, koji je u dosadašnjem dijelu sezone bio važan kotačić u Burićevim zamislima, a kad god bi ušao s klupe, podignuo bi ritam igre.

Najveći dobitak utakmice sa Zagrebom, možda i jedini osim ta tri važna boda, potvrda je povratka u formu Tina Sušića. Zaradio je veliki pljesak publike kada je izlazio, opet je trkački moćan, dijeli lopte, to je Sušić kakvog Hajduk treba.

Dvoboj s Dinamom bit će za Hajduk puno lakši nego onaj sa Zagrebom, već smo se uvjerili da ova momčad bijelih lakše igra sa snažnijim rivalima, jer tada nema pritisak kontinuiranog napada. To se vidjelo i na gostovanjima kod Dinama i Rijeke s kojih se Hajduk vratio neporažen.

>> Dinamo je protiv klubova iz liga petice osvojio samo dva od 30 bodova

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DO
dodotatino
16:31 14.09.2015.

Samo da izdrže ritam srijeda nedjelja. U srijedu na Poljudu gostuju Klape pa je pitanje koliko će se igrači Najduga stić rekuperat

Avatar Titanov sin
Titanov sin
16:49 14.09.2015.

Opet hajdug ima ozljeđene, uvrijeđene, povrijeđene, mrtve, na pola žive, kartonirane da ne zaboravim one pod sankcijama, embargom.......itd Prije svakog derbija ista priča. Već sad traže alibi za poraz, ništa drugo.

DU
Deleted user
18:29 14.09.2015.

Ova dva lumena su iz poslovice ko o cemu baba o kolacima i ku va o postenju. Dodo i titan ko je baba ne zns se.