odbojka

Ušli kao rezerve i do finala došli bez prve postave

Foto: 'zlatan kovac'
Ušli kao rezerve i do finala došli bez prve postave
14.07.2013.
u 22:00
Od igrača koji su igrali na završnom turniru Eurolige čak ih je sedam iz domaće lige (Nojić, Ščerbakov, Jurčević, Peterlin, Išek, Sedlaček i Prlić) i samo pet inozemaca (Žukovski, Sabljak, Raić, Šarčević i Ćosić).
Pogledaj originalni članak

Odbojkaši Hrvatske sigurno su najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Europske lige. Igor Šimunčić postao je drugi izbornik u povijesti hrvatske odbojke koji je uspio s muškom reprezentacijom igrati u finalu Europske lige. Kao i Rade Malević prije šest godina, tako je i Šimunčić izgubio svoj finale. Bolja je bila Belgija 3:0 (21:14, 21:14, 21:13).

– Kada pomislim da uopće nismo trebali ni igrati Europsku ligu, diže mi se kosa na glavi. A upali smo zahvaljujući Egiptu koji je odustao od Svjetske lige. Portugal je zamijenio Egipat i otvorilo se mjesto u Europskoj ligi. Zbog dobrih veza Zdeslava Barača, našeg predsjednika, dobili smo pozivnicu i prihvatili je objeručke – rekao je Igor Šimunčić.

Na četiri kvalifikacijska turnira naši odbojkaši ostvarili su deset pobjeda i upisali tri poraza.

– Ni sam nisam znao što očekivati od reprezentacije u kojoj zbog raznih razloga nije bilo Omrčena, Kovačevića, Sikirića, Mihalja, Vulina, Galića i Zimankijeviča. Od prve postave ostao mi je samo Žukovski. Okupili smo se 20. svibnja i zajedno smo sve do sada. I nekako se sve poklopilo. Već na prvom turniru u Poreču imali smo tri pobjede i onda je krenula serija – rekao je Šimunčić.

Od igrača koji su igrali na završnom turniru Eurolige u turskom Marmarisu čak ih je sedam iz domaće lige (Nojić, Ščerbakov, Jurčević, Peterlin, Išek, Sedlaček i Prlić) i samo pet inozemaca (Žukovski, Sabljak, Raić, Šarčević i Ćosić).

– Kada me pitaju što može ova generacija, onda sa sigurnošću mogu tvrditi da možemo izboriti igranje na sljedećem europskom prvenstvu. To su sve dečki u najboljim godina, a među starijima je Darko Nojić sa 29 godina. I upravo me on iznenadio svojim dobrim igrama – zaključio je izbornik Igor Šimunčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.