NLB LIGA Zadra u 10. su kolu svladali FMP sa 88-53

Uvjerljiva pobjeda Zadra protiv FMP-a

16.12.2008.
u 11:37
Pogledaj originalni članak

Zadar je pred oko 4000 gledatelja u Dvorani Krešmira Ćosića iako oslabljen neočekivanom lakoćom "razbio" ekipu FMP-a. Momčad iz Železnika povela je 9-0 već nakon nešto manje od dvije minute i kada su neki pomsilili da bi Zadar bez Malika Dixona, Marlona Garnetta i Damira Ranlčića mogao imati velikih problema s mladom ekipom FMP-a "dogodio se" Juby Johnson.

Zadar je ponajviše zahvaljujući njemu nakon minus devet naprvbio seriju od 24-2, zaključujući prvu četvrtinu vodstvom 24-13. Nastavio je Zadar na čelu s Juby Johnsonom i u drugoj četvrtini brisati parket s nemoćnom ekipom FMP-a, a kada je Aco Petrović u 16. minuti izvadio Johnsona Amerikanac je imao 24 košta naspram FMP-ovih svega 19.

Tada se Zadar ulaskom mladaca Tonija Prostrana i Šime Olivarija donekle opustio dozvolivši FMP-u seriju od 7-0, no na krilima odličnog Hrvoja Perića i neumornog Ivanova Zadar je poluvrijeme zaklujučio s plus 17.

U drugom poluvremenu zadarsku seriju nastavio je Rok Stipčević, ali ponovno i Perić i Ivanov i razlika je neprestano rasla u korist Zadrana do 68-38 na kraju treće četvrtine. Dali su potom ponešto i Tome Ružić i Jere Macura i Zadar je lakoćom zaključio utakmicu s konačnih 88-53.

Kod Zadrana najviše koševa i to 26 dao je Juby Johnson, a dvocifreni su još bili Perić i Stipčević s 14, te Ružić s 12 koševa. Kod FMP-a 13 koševa je dao Čović. Kolika je jučer bila razlika u korist Zadra pokazuje i valorizacija od 125-17 u korist Zadra. Aco Petrović je rekao da je očekivao da će imati puno težu utakmicu, no priznao je da je imao izrazito dobro raspoloženu svoju ekipu.

Pogledajte na vecernji.hr