VEDRANA MALEC

Uvjeti nisu loši, a još nisam naletjela na zajednički WC

Foto: Boris Ščitar
Uvjeti nisu loši, a još nisam naletjela na zajednički WC
09.02.2014.
u 16:16
Sobe su nam super, velike su, organizacija funkcionira dobro. Čak ni kontrole nisu prestroge, u selu nema puno vojnika. Jedino ako su zakamuflirani u volontere – kaže Malec.
Pogledaj originalni članak

Skijaška trkačica Vedrana Malec (23) prva je od hrvatskih natjecatelja probila led u Sočiju nastupivši na 15 kilometara u skiatlonu. Završila je 59. u konkurenciji 61 natjecateljice, a s vremenom 45:52.1 za pobjednicom Norvežankom Marit Björgen (ovo joj je četvrto olimpijsko zlato) Malec je zaostala 7:18.5 minuta.

– Bilo je baš jako naporno, iscrpljujuće, bila mi je to jedna od najtežih staza na kojoj sam ikada nastupala. Nije lako za organizam natjecati se na 1800 metara nadmorske visine pa sam se u nekim dijelovima utrke borila sama sa sobom. Nakon dugo godina osjetila sam tremu na startu, no na idućim utrkama bit će mi lakše. Drago mi je što sam bila i na otvaranju Igara, nisam željela to propustiti iako mi je drugi dan bila utrka – rekla je Vedrana.

Malec kaže da uvjeti za olimpijce nisu uopće loši kao što se piše u nekim svjetskim medijima.

– Sobe su nam super, velike su, organizacija funkcionira dobro. Čak ni kontrole nisu prestroge, u selu nema puno vojnika. Jedino ako su zakamuflirani u volontere – kaže Zagrepčanka.

Svijet su obišle slike zajedničkih WC-a u Sočiju, a Malec o tome kaže:

– Zasad nisam naišla na takav WC, no priča se da postoje na biatlonskom stadionu.

Iduću utrku Vedrana ima 11. veljače kada je očekuje utrka sprinta.

Švicarski skijaš-trkač Dario Cologna (27) osvojio je zlatnu medalju u skiatlonu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, a hrvatski predstavnik Edi Dadić (20) zauzeo je 65. mjesto među 68 natjecatelja. Zaostao je 11 minuta i 16 sekundi.

>>Nismo smjeli unijeti ni kavu, no očekivao sam i strože mjere

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
16:41 09.02.2014.

ja se nikada u životu nisam bavila skijaškim trčanjem... ali da su mene poslali na olimpijadu - ne bih bila puno lošija... možda jedno ili dva mjesta...