LIGA PRVAKA

Uz opreznu igru nećemo izgubiti

12.08.2003.
u 00:00
Ne znamo igrati destruktivno - kaže Nikola Jurčević
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Maksimirski junaci iz dvoboja s Mariborom večeras će na stadionu Valerija Lobanovskog s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu krenuti u boj s kijevskim Dinamom. Sudar dva Dinama u trećem pretkolu odlučit će koji će se natjecati u prestižnoj Ligi prvaka, odnosno koji će europski put nastaviti u Kupu Uefe.

Iako su momci Nikole Jurčevića svoj posao obavili, svi se potajno nadaju kako će dalje proći onaj "pravi" Dinamo. Zagrebački, naravno. No, dosta toga moglo bi biti jasnije nakon današnje prve utakmice.

- Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat. Upoznao sam Kijevljane preko kaseta i mislim da dosta toga znam. U sličnoj smo situaciji. I mi i oni težimo dominaciji u nacionalnoj ligi, dok se u europskim dvobojima postavljamo opreznije, čvršće. Jasno da se u Ukrajini ne možemo postaviti kao protiv Marsonije - govori Nikola Jurčević, trener zagrebačkih modrih.

Odluka u Maksimiru

Strateg Dinama nada se da će o konačnom pobjedniku odlučiti maksimirskih 90 minuta.

- Duboko vjerujem da ćemo u Zagrebu igrati pred prepunim tribinama. Svima je poznato da je onda u Maksimiru sve moguće.

Dvoboj će suditi škotski arbitar Stuart Dougal. Vjerojatno će dopustiti čvršću igru, ali modri dječaci i te kako će morati pripaziti da se ne natovare žutim kartonima. Jurčević obećava da više neće biti gluposti, pogotovo ne onakvih "a la Mitu".

Ukrajinci očekuju da će modri sjeckati igru, tj. pružiti izvedbu sličnu Mariborovoj u Zagrebu. Jurčević o tome kaže:

- Igrat ćemo čvrsto i kompaktno, pas-igrom. Moramo stvoriti četiri-pet prilika i postići pogodak. Nema govora o opstrukciji igre. Uostalom, i ne znamo tako igrati s igračima poput Kranjčara, Tomića, Mujčina ili Da Silve. Ipak, i oni će se morati vraćati natrag. Naš je cilj jasan - postići pogodak i pokušati ne izgubiti.

Ono što je Maribor bio našem Dinamu Kijevljanima sada predstavlja modri united.

Zahora ili Bartolović

- Prema njihovim izjavama, postavljaju se slično kao i mi protiv Slovenaca. Imaju na to potpuno pravo, jer ipak su najjači klub istočne Europe. Njihove partije u Ligi prvaka i recimo pobjeda nad Barcelonom, kada su igrali Ševčenko, Rebrov i Lužnji, ne zaboravljaju se lako.

Nikola Jurčević još nije siguran u početnu jedanaestoricu. Jedino je jasno da nema Dumitrua Mitua, a pitanje drugog napadača trebali bi riješiti Dario Zahora ili Mladen Bartolović koji je prizdravio..

- Sastav još nije definiran. Bartolović je u kombinacijama, a Zahora je do sada svoju minutažu iskoristio vrlo dobro. Hrvoje Štrok također je u mojim planovima, no ne znam još hoće li igrati od početka ili će naknadno zaigrati. Vjerojatno će ponovno biti džoker s obzirom na stanku koju je imao - zaključio je trener zagrebačkih plavih Nikola Jurčević.

Pogledajte na vecernji.hr