Liga prvaka

Uzdrmana Barca brani 2:0: Tatina borba za ostanak

Foto: News Syndication/PIXSELL
Uzdrmana Barca brani 2:0: Tatina borba za ostanak
12.03.2014.
u 09:43
– Osvojili smo jedan trofej i ne mislimo na tome stati. Idemo dalje, treba nam hitna reakcija, uvjeren sam da u Barceloni nismo bez šansi
Pogledaj originalni članak

Uoči uzvratnoga sraza Barcelone i Manchester Cityja na Nou Campu tema nije tko će proći, jer 0:2 je gotovo nedostižno za oslabljene Engleze, nego – tko će ostati trener!

Po svemu sudeći, Gerardo Tata Martino – neće. Španjolci tvrde da, iako mu ugovor vrijedi do 2015., Argentinac odlazi bez obzira na ishod sezone. A on uopće nije obećavajuć jer Barcelona zaostaje za Realom četiri boda u Primeri (i još gostuje na Bernabeuu) pa, ako još izgubi u finalu Kraljeva kupa, teško da bi ga spasilo i osvajanje naslova europskog prvaka. Martino je izjavio da je njegova velika želja ostanak u klubu i povratak na pobjedničke staze, ali pitanje je koliko će uprava još imati razumijevanja za utakmice poput one u prošlom kolu protiv Valladolida (poraz 0:1).

Leo i Neymar mogu skupa

Sada se kao najnoviji kandidat za klupu Barcelone spominje Jürgen Klopp, njemačka trenerska avangarda, no ni on nema baš sezonu iz snova jer za Bayernom s Borussijom zaostaje čak 20 bodova. Kako god Barca bude ‘kleknula’, tako će nicati novi kandidat za njezinu klupu, bez puno razumijevanja prema mirnom, staloženom, ozbiljnom i studioznom Martinu.

A što ako Tata sve iznenadi i osvoji sva tri naslova?

– Protiv Valladolida napravili smo puno pogrešaka, što nam ne priliči, ali zašto bi to odmah bila kriza? Pa mi smo prethodno pobijedili Manchester City u gostima odigravši veliku utakmicu – kazao je Tata Martino u najavi uzvrata osmine finala.

– Naši igrači nisu ni nemotivirani ni umorni. Oni su i dalje i te kako željni trofeja i uvjeren sam da imamo dovoljno snage i moći za osvajanje i ove sezone.

Martino nije otkrio hoće li Messi i Neymar danas zajedno u vatru.

– Njih dvojica nisu puno igrala skupa zbog ozljeda. Kada su bili zajedno u igri, pokazali su da su uigrani, no ne može se očekivati da baš budu savršeno usklađeni, pa čak i ako se radi o dvojici najboljih igrača svijeta – dodao je Martino koji je s Barcom osvojio španjolski Superkup, a Tito Vilanova ostavio mu je u naslijeđe obranu naslova prvaka Španjolske.

Manchester City gostuje na Nou Campu potpuno uzdrman šokantnim porazom od Wigana u FA kupu. Tako je “građanima” pobjegao još jedan trofej, nakon Lige prvaka, u kojoj su im izgledi protiv Katalonaca minimalni. Dodamo li i da su izgubili korak s Chelseajem u domaćem prvenstvu, nije isključeno da i šeici na ljeto krenu po novoga trenera.

Ne bi bilo čudno jer Pellegrini prije ovogodišnjeg Liga kupa nije ozbiljan trofej osvojio već osvojio već 11 godina. U sezoni 2002./2003. bio je prvak Argentine s River Plateom.

– Osvojili smo jedan trofej i ne mislimo na tome stati. Idemo dalje, treba nam hitna reakcija, uvjeren sam da u Barceloni nismo bez šansi. Svaka pobjeda donosi novi impuls, možda baš ova utakmica bude početak našega novoga uzleta – kazao je Pellegrini koji će u Barceloni biti bez suspendiranih Demichelisa, Zabalete, Fernandinha, Negreda i Kolarova.

Nisu izvanzemaljci

Na trenera se nadovezao Samir Nasri.

– Igrati na Nou Campu poseban je osjećaj iako imam loše uspomene s Arsenalom. Messi nam je zabio četiri komada – kazao je Nasri i dodao:

– Idemo ih napasti pa što bude. Igrat ćemo kao u završnici utakmice protiv Wigana. Nemamo što čekati; bolje je napasti i pokušati sve, nego sjediti i čekati i – ispasti. Izgubili su od Valladolida, dakle nisu izvanzemaljci. I njih se može pobijediti – zaključio je Nasri.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
karambita
17:15 12.03.2014.

Dasovicu, ne seri kad nemas pojma. Bayern je pun love i pokupovao sve najbolje sto se moglo..kupili su i Maria i sad ce Borusiji oteti i Lewa. I sta Kloop moze uraditi u toj situaciji, nista, drzi drugo mjesto i bori se za drugo mjesto u Bundesligi. A ti ako vec pises, najprije se informiraj, pa onda pisi, a ne ovako bez argumenata