VARAŽDIN - DINAMO (0:1)

Dinamo ostvario minimalnu pobjedu i izjednačio se s Rijekom na vrhu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Dinamo ostvario minimalnu pobjedu i izjednačio se s Rijekom na vrhu
06.10.2024.
u 15:53
Dinamo je golom Juana Cordobe ostvario pobjedu 1-0 protiv Varaždina i prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede u HNL-u. Nakon reprezentativne stanke idu u goste Istri, a Varaždin dočekuje Goricu
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Dinama pobijedili su u gostima Varaždin s 1-0 (1-0), u ogledu devetog kola HNL-a, čime su se bodovno izjednačili s Rijekom na vrhu ljestvice.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Kolumbijac Juan Cordoba u 35. minuti, na asistenciju Martina Baturine. Od dolaska trenera Nenada Bjelice u Dinamo hrvatski prvak je dobio drugu u nizu prvenstvenu utakmicu.

Varaždin je izgubio prvu domaću utakmicu ove sezone, a ujedno je primio prvi ligaški pogodak na svom terenu.

Na samom početku susreta Dinamo je hodao po rubu i vrlo lako se odmah mogao naći u rezultatskom minusu. Prvo je u četvrtoj minuti Raul Torrente dobro reagirao i spriječio veću opasnost po hrvatskog prvaka, dok je u idućoj akciji domaći igrač Tepšić pucao glavom i pogodio okvir vrata. Lopta se potom odbila golmanu Dinama Zagorcu u ruke.

Probudio se potom Dinamo i počeo je napadati, ali prvu iduću veću priliku opet je imao Varaždin. U 28. minuti je Mamić izbio sam pred Zagorca koji je uspio obraniti udarac i spasiti svoju momčad.

Uslijedile su potom minute bolje igre Dinama koji je prvo imao šansu u 33. minuti kada je neprecizan bio Kulenović, ali su zato gosti poveli dvije minute kasnije. Veliku većinu posla obavio je Baturina koji je ispremiješao jedan dio domaće obrane. Poslao je odličnu loptu u domaći šesnaesterac gdje je nečuvan bio Cordoba. Kolumbijac je glavom lako zabio za 1-0, svoj premijerni pogodak u dresu Dinama.

Dugo vremena se ništa uzbudljivo nije događalo u drugom poluvremenu. Bilo je mlakih pokušaja s obje strane pa je tako prvo zaprijetio igrač Dinama Torrente, a potom i domaćin preko Mitrovskog, ali rezultat se nije mijenjao.

U posljednjih desetak minuta Varaždin je došao do blagog pritiska. Tražio je domaćin izjednačenje, ali je Dinamo relativno jednostavno odbijao napade suparnika i sačuvao vrijedna tri boda.

Posljednja utakmica kola je dalmatinski derbi na Poljudu. Od 18.30 sati igraju Hajduk i Šibenik.

Ovo deveto kolo je otvoreno pobjedom Istre 1961 protiv Osijeka od 2-1, a u tom je susretu igrač Osijeka Jelenić postigao dva autogola.

U subotu je vodeća Rijeka odigrala 0-0 kod posljednjeg na ljestvici Slaven Belupa, dok je Lokomotiva golovima Vranjkovića i Vrbančića s 2-0 nadjačala Goricu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
Marsi
18:01 06.10.2024.

Kako usporediti ovu tekmu sa onom protiv Monaka...

BI
billynik
17:48 06.10.2024.

Nevjerojatno je koliko loše suce imamo, Sučić dobije lakat u glavu koji ga dobro raskrvari i to nitko od sudaca ne vidi.

TA
tapiros77
16:01 06.10.2024.

Ajmo se kladiti da će kod Dinama RPGi Mišić biti najlošiji, jer će igrati na 70%, a Baturina samozatajan jer će igrati na 80%. I to je problem, puno više igrača Dinamo mora izrotirati nakon LP u HNL-u jer se ovi muće pošto ne mogi igrati na 100%.