IZNENAĐENJE U KRANJČI

Dinamo nije iskoristio prvu meč loptu: Lokosi su bili prečvrsti i bitka za titulu se nastavlja

Foto: Hrvoje Delač
Foto: Hrvoje Delač
Foto: Hrvoje Delač
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 33. kolo HT Prve HNL: Lokomotiva – Dinamo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 33. kolo HT Prve HNL: Lokomotiva – Dinamo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 33. kolo HT Prve HNL: Lokomotiva – Dinamo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: 33. kolo HT Prve HNL: Lokomotiva – Dinamo
Foto: Hrvoje Delač
Foto: Hrvoje Delač
01.05.2022.
u 20:57
Plavi imaju gromoglasnu podršku u Kranjčevićevoj jer navijači su svjesni da možda upravo ova utakmica može presuditi bitku za titulu. Naime, Osijek je kiksao protiv Istre (2:2).
Pogledaj originalni članak

U posljednjoj utakmici 33. kola Prve HNL Lokomotiva i Dinamo su u Kranjčevićevoj ulici igrali 1:1 (1:0).

Lokomotiva je povela iz kaznenog udarca kojega je realizirao Sandro Kulenović (30-11m), a Dinamo je u drugom poluvremenu poravnao autogolom Nikole Solde (50-ag).

Po jakoj kiši u prvom poluvremenu dogodilo se vrlo malo zanimljivih situacija, a Lokomotiva je do prednosti stigla nakon što je Ivanušec nespretno rukom u svom kaznenom prostoru blokirao udarac Kulenovića. Centarfor domaćih sam se prihvatio izvođenja kaznenog udarca i nije pogriješio.

Dinamo je najbliži poravnanju bio pred sam kraj prvog dijela kada je Andrić okušao udarac s gotovo 30 metara, ali je lopta prohujala pored vratnice.

Trener Dinama Ante Čačić početkom nastavka u igru je uveo Petkovića i Mišića umjesto Andrića i Baturine, ali nisu te promjene donijele preokret.

Početkom nastavka Dinamo je uz veliku dozu sreće stigao do poravnanja, Ivanušec je pucao iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora, taj je pokušaj trebao biti lagani plijen za vratara Nevistića, ali skliska lopta mu je izmigoljila kroz ruke, pa i kroz noge. Ipak, prije no što je prešla gol-liniju do nje je stigao Mersinaj, ali u pokušaju ispucavanja domaći je stoper pogodio svog suigrača Soldu od kojega se lopta ipak odbila preko linije.

U drugom poluvremenu stala je i kiša, ali Dinamo je i dalje imao tek jalovu inicijativu. Za posljednjih 20-ak minuta trener Čačić se odlučio na zanimljivu izmjenu s obzirom na rezultat, napadača Oršića zamijeno je stoperom Šutalom kojega je poslao pred domaća vrata, ali ta promjena nije donijela ništa dobro za vodeći sastav prvenstva.

Tri kola prije kraja vodeći Dinamo ima 70 bodova, četiri više od drugog Hajduka, a pet više od trećeg Osijeka, dok je Lokomotiva ostala peta sa 45 bodova, pet više od šeste Gorice. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> BBB napravili show prije utakmice s Lokomotivom

SJEĆANJA NA 1982.

Dinamova legenda o slavnim danima: Zagreb je bio centar Jugoslavije i bilo je lijepo biti Zagrepčanin

- Bili smo obožavani, ali smo ostali normalni, kulturni dečki. Gdje god bismo se pojavili, bili smo čašćeni, ali bili smo pristupačni. Nije to kao danas kada običan navijač ne može igraču doći ni na dva metra. Te godine naslove prvaka Jugoslavije, osim nas, osvojili su i košarkaši Cibone, košarkašice Montinga i odbojkaši Mladosti. Ne znam je li se u vrijeme Jugoslavije takvo što ikada ponovilo. Mislim da nije.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

ST
stefj
21:10 01.05.2022.

Što je ove sezone uprava napravila katastrofu s izborom struke. Od Krznara do Čačiča... Ova utakmica je opet pokazala lošu pripremu, loš odabir igrača i taktike prilikom ulaska u utakmicu.... Nevjerojatno... Žalosno da treba polagati nade u druge da bi Dinamo osvojio naslov...

BA
bacenheider
19:42 01.05.2022.

sa ovakovom igrom oni tjeraju vodu na mlin Hajduka.Kako sad igraju nece dobro zavrsiti

KA
kažemja
21:29 01.05.2022.

Dinamo treba dobiti još jedan derbi i pobijediti Šibenik i to je to.Iako ,realno ovo protiv Lokomotive je kiks ali što onda sa Osijekom koji se bori za naslov prvaka i ima najboljeg trenera od velike četvorke a ne može pobijediti pretposljednju Istru?