1. KOLO

Hrvatska lakoćom sredila Australce na otvaranju SP-a, slijedi okršaj koji će nam odrediti sudbinu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska lakoćom sredila Australce na otvaranju SP-a, slijedi okršaj koji će nam odrediti sudbinu
Autori Vecernji.hr, Hina
05.02.2024.
u 12:41
Nikakvih problema Dupini nisu imali u 1. kolu Svjetskog prvenstva, Australija je za naše vaterpoliste bila lagan zalogaj.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski vaterpolisti su pobjedom otvorili Svjetsko prvenstvo u Dohi svladavši u 1. kolu Australiju s 13-8 (5-1, 4-2, 2-2,2-3). Hrvatska u srijedu igra protiv europskih prvaka Španjolaca, a u petak se sastaje sa Južnom Afrikom.

Izbornik Ivica Tucak je prije početka naglašavao da je glavni cilj dupina plasman na Olimpijske igre u Parizu, a to bi ostvarili plasmanom u četvrtfinale ovog SP-a.

Na olimpijskom turniru u Parizu bit će 12 momčadi. Osam sastava je već poznato i to su – Francuska (domaćin), Mađarska i Grčka (finalisti prošlog SP u Fukuoki 2023.), Španjolska (prvak Europe 2024.), SAD (pobjednik Panameričkih igara), Japan (pobjednik Azijskih igara), Australija (predstavnik Oceanije) i Južna Afrika (predstavnik Afrike).

Trenutačno nepopunjena četiri mjesta dat će SP u Dohi odnosno četiri najbolje plasirane momčadi na ovom SP, a koje u ovom trenutku još nemaju olimpijsku vizu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Art of Noise
Art of Noise
11:30 05.02.2024.

Sritno, Hrvatska!