AUSTRALIAN OPEN

Veliki preokret Čilića: Spasio dvije meč-lopte pa prošao u osminu finala!

Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
Foto: Pixsell/Reuters
Čilić - Verdasco
18.01.2019.
u 15:08
Čilićev idući protivnik je Španjolac Roberto Bautista Agut, 24. igrač svijeta
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić po sedmi je put u karijeri okrenuo zaostatak od dva seta i spasio dvije meč-lopte u tie-breaku četvrtog seta za pobjedu 4:6, 3:6, 6:1, 7:6 (8), 6:3 protiv 35-godišnjeg ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca, kojom se probio u osminu finala Australian Opena, nakon četiri sata i 18 minuta borbe.

Bio je to 16. međusobni dvoboj Čilića i Verdasca, prvi na Grand Slam turnirima, u kojem je naš tenisač došao do desete pobjede, iako je bio na pragu šestog poraza. Verdasco je u tie-breaku četvrtog seta vodio 7:6, kad je Čilić na servisu spasio prvu meč-loptu, ali i izgubio sljedeći poen. Drugu priliku za pobjedu Verdasco je propustio napravivši dvostruku pogrešku. Novu priliku nije dobio.

U odlučujućem setu Čilić je poveo s 4-1 i propustio dvije prilike za 5-1, da bi u sljedećem gemu izvukao 0-40. Kod vodstva 5:3 Marin je realizirao prvu meč-loptu natjeravši Verdasca na promašaj.  

Najbolji hrvatski tenisač će u osmini finala ponovno na Španjolca, 30-godišnjeg Roberta Bautistu Aguta, koji je sa 6-4, 7-5, 6-4 svladao Rusa Karena Hačanova.

Taj je dvoboj na rasporedu u nedjelju, a bit će to šesti međusobni obračun Čilića i Bautiste Aguta. Naš tenisač vodi 4-1, a jedini poraz je doživio baš na Australian Openu prije tri godine kada ga je Španjolac nadigrao u trećem kolu sa 6-4, 7-6 (5), 7-5.

SKIJAŠKA DVORANA

FOTO Još neviđeno u Hrvatskoj! Otkrivamo detalje jedinstvene ideje općine iz Gorskog kotara

Skijaška staza bila bi duga 1,3 km, s prosječnom strminom od 37 posto, što je dovoljno za slalome FIS kategorije. Načelnik Mrkoplja Josip Brozović kaže da bi skijaška dvorana za Gorski kotar značila ono što Pelješki most znači za jug Hrvatske. Na ideju su u Općini došli kada su čuli izjavu skijaškog maga Ante Kostelića koji je jednom zgodom kazao da u Hrvatskoj nedostaje mjesto gdje bi mogli skijati čitavu godinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

MO
Monique
15:00 18.01.2019.

Bravo Marine 🇭🇷❤️🇭🇷

SM
sime_marija
15:00 18.01.2019.

Šampionska zadnja tri seta!!👏

SM
sime_marija
13:11 18.01.2019.

Dva seta odigra katastrofa i onda ga pomete 3 set.. ✌