IMAJU RJEŠENJE DO DALJNJEGA

Sportski direktor Dinama objasnio odluku oko Jakirovića: Ako nađemo skupljeg trenera, platit ćemo ga!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo
20.09.2024.
u 12:15
Dok traje potraga za novim šefom stručnog stožera "za stalno", momčad će voditi dojučerašnji pomoćnik Sergeja Jakirovića
Pogledaj originalni članak

Poraz u Münchenu (9:2) mora biti davna prošlost, već u subotu za aktualnog hrvatskog prvaka na rasporedu je nova utakmica. Dinamo gostuje kod Slaven Belupa, trenutačno posljednjeplasirane momčadi na ljestvici HNL-a. Čini se sve skupa kao idealan trenutak za povratak pobjedama nakon tri uzastopne utakmice bez slavlja, ali sada u Maksimiru pušu i na hladno. Sergej Jakirović je smijenjen, klupu će privremeno preuzeti Sandro Perković, ali u kancelarijama se već naveliko radi na novom imenu.

U Dinamu se nisu službeno oglašavali nakon potvrde o prekidu suradnje s trenerom Jakirovićem. To je tek danas učinio sportski direktor Marko Marić, koji se predstavnicima medija obratio u 12 sati. Marić u suradnji s predsjednikom Velimirom Zajecom radi na pronalaženju trenera, a u svemu tome neće žuriti. Perkoviću će sljedeći tjedan gotovo sasvim sigurno biti radni, i to na novoj funkciji. Nakon Slaven Belupa slijedi kup-ogled s Banjolama, a onda i domaći dvoboj s Lokomotivom. Može se pretpostaviti da će novi trener Dinamo preuzeti krajem rujna, točnije uoči sljedećeg nastupa u Ligi prvaka protiv Monaca, na Maksimiru 2. listopada.

Svejedno, bilo je zanimljivo čuti sportskog direktora Marića, uz kojeg je pred novinarima bio i sam trener Perković, a bilo je riječi i o Slaven Belupu, utakmici na kojoj sada moraju pobijediti.

– Prije svega, javno se želimo zahvaliti treneru Jakiroviću na svemu što je ostvario dok je bio trener Dinama. To ostaje, to je nepobitno, sa svojim je rezultatima postavio visoku ljestvicu. Do daljnjeg momčad će voditi Sandro Perković, on je dugo u našem sustavu, vrhunski poznaje momčad, ona je u dobrim rukama, stoga nemamo razloga za zabrinutost. Iza zatvorenih vrata u razgovorima smo s potencijalnim kandidatima. Kada ga nađemo, donijet ćemo odluku i o tome ćete biti pravodobno obaviješteni – rekao je sportski direktor Marić u uvodu.

O imenima koja su se vrtjela u eteru:

– Kada govorimo o potencijalnim igračkim pojačanjima, nikada ne ulazimo u komentare oko imena. Veliki smo klub, ne bi to bilo ozbiljno. Sve će to biti pravodobno biti komunicirano. Imamo jasnu sliku o tome kakav bi trener Dinama trebao biti. Dinamo nije lagan klub, uzet ćemo vrijeme da nađemo trenera. To treba biti trener koji zna razvijati igru, voditi momčad i nositi se s pritiscima Dinama. Idemo uvijek na pobjedu, bez obzira na ime protivnika. Kao klub imamo visoke zahtjeve, tome težimo i siguran sam da ćemo naći idealnog kandidata.

Je li to razlog zbog kojeg je Jakirović smijenjen? To što Dinamo nije bio dominantan u zadnje vrijeme...

– Moramo reći da je trener Jakirović ostavio momčad u puno boljem stanju nego što ju je zatekao. Odluka je bila da je tako najbolje i da krenemo u drugom smjeru. Želimo biti dominantniji u HNL-u i konkurentniji u Europi nego do sada. Svaka momčad u određenim trenucima ima krizu, a ovakva odluka bila je najbolja za nas, da budemo što bolji.

Koliko će trajati pronalaženje novog trenera?

– Nećemo donositi ishitrenu odluku. Kada nađemo kandidata obavijestit ćemo vas, a do daljnjega Sandro ima podršku svih nas. Vjerujte, on ima sve potrebne kvalitete da vodi momčad. Kandidati? O imenima neću nikada javno govoriti. Razgovaram s potencijalnim kandidatima, nemamo limitirajućih faktora – domaći trener ili stranac – svi dolaze u obzir. Nemamo faktora koji mogu limitirati to može li netko biti trener Dinama osim njegove kvalitete.

FOTO: Vaha: Ovih 2:9 je trauma koju će Dinamo imati godinama pa i desetljećima

Foto: Snimio Dražen Brajdić

Financije?

– U svakom klubu postoji budžet kojim raspolažemo, ali cijena nije garancija da je trener koji dolazi pravi izbor. Uvijek mislimo ako nešto platimo skupo, da to garantira kvalitetu, ali postoji masa primjera gdje to nije slučaj. Želimo napraviti ozbiljan Dinamo i ako nađemo kandidata koji je skuplji, naći ćemo sredstva – rekao je Marko Marić nakon čega se prešlo na pitanja za trenera Perkovića.

– Teško mi je bilo što su Sergej i dečki otišli. Ja sam Dinamovac i što god ovom klubu treba, ja sam na raspolaganju. Napravit ću sve da u Koprivnici izgledamo kako trebamo izgledati i da ćemo pokazati da ono iz Münchena nije prava slika momčadi – rekao je Perković u uvodu pa objasnio kako nakon svega izgleda svlačionica:

– Poraz u Münchenu bio je bolan i sigurno im nije lako, ali već sutra je nova prilika. Igrači su se emotivno oprostili od Sergeja, bilo je emotivno, ali su onda odlično trenirali. Vjerujem da će i danas biti tako. Kadar? Imamo malih problema s ozljedama, vidjet ćemo danas. Neću o imenima, neću o sustavima, a danas imamo jako bitan trening na kojemu moram vidjeti tko je maksimalno spreman. To je jako zahtjevna utakmica, Slavenova pozicija na tablici nije realna. Doveli su nekoliko dobrih igrača koji imaju mnogo iskustva i bit će nam jako teško – rekao je Perković.

U ulozi Jakirovićeva pomoćnika bio je u Münchenu.

– Blackout nam se dogodio. Ilija Lončarević uvijek je govorio da u nogometu ne postoji jučer nego danas i sutra. To vrijedi kad je dobro, ali i kad je loše. Mi moramo sutra biti na potrebnoj razini, jer Dinamo je klub koji zna i mora pobjeđivati. Imamo 26 igrača, koji su kvalitetni i profesionalci su, i vjerujte mi da je njima najteže pao ovaj poraz. Oni su prvi koji žele promijeniti sliku onoga iz Münchena. Ne želim raditi podjele na starije i mlade i siguran sam da će, tko god bude igrao, dati svoj maksimum.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Provokator1
Provokator1
12:44 20.09.2024.

''- Nećemo donositi iskrenu odluku. ''... pa jel' itko ovo pogleda prije nego izađe van i bude objavljeno ?

FR
FraneTente1861
13:02 20.09.2024.

Sramota Dinamo!Vodi nas bivsi pomocni Perkovic.Jedino njegovo iskustvo?Vodio kluba iz Litve.Samo ako dode Niko Kovac cu biti zadovoljan.I tko je ovaj Maric?Pravi se velik ali nema iskustva.Mi trebamo sportskog direktora svjetske klase.Cak i Zajec legenda igrac ali je imao neke uspjehe u losu Grcku ligu s Panathinaikosom.Uprava Dinama vec godinama je katastrofa!

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:13 20.09.2024.

"...Nakon Slaven Belupa slijedi kup-ogled s Banjolama, a onda i domaći dvoboj s Lokomotivom....S takvim protivnicima u Hrvatskoj se onda očekuje da se ravnopravno nose sa Bayernom, Cityjel i Realom?! A to da je Jakirović ljestvicu postavio visoko, to štima! Teško da će netko nadmašiti 9 primljenih golova...