Bolan remi

Hrvatska prosula dva pogotka prednosti u ključnoj utakmici, imali smo Euro u rukama

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik: Kvalifikacijska utakmica za Euro U-21, Hrvatska - Škotska
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino
12.11.2020.
u 17:53
Hrvatska je ostala treća u skupini i ovisi o tome što mogu učiniti Grci
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ugrozila je plasman na EP 2021. nakon što je u susretu devetog kola skupine 4 u Edinburghu odigrala 2:2 protiv Škotske premda je nakon prvog poluvremena vodila 2:0.

Hrvatska je imala lijepu prednost, međutim "poklon" vratara Adriana Šempera i glupost braniča Borne Sose vratili su Škotsku u život.

Odabranici izbornika Igora Bišćana nisu ostali bez izgleda za plasman na EURO, no sada više ne odlučuju sami o svojoj sudbini već će morati čekati pogreške Češke i Škotske u zadnjem kolu.

Nakon jako lošeg ulaska u kvalifikacije za EP i dva domaća poraza od Škotske (1:2) i Češke (1:2), mlada reprezentacija nanizala je pet pobjeda i remi i našla se u poziciji da pobjedom u Škotskoj stigne na korak do plasmana na EP koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatska je odlično krenula u Edinburghu. Za 1:0 je krasno nakon varke zabio Nikola Moro u dvadesetoj minuti, a samo pet minuta kasnije Kristijan Bistrović je fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara pogodio suprotne rašlje za 2:0.

Mladi Vatreni su imali vodstvo i igru, nažalost, u drugom dijelu sve se okrenulo.

Domaćin je smanjio u 54. minuti nakon velike pogreške vratara Adriana Šemperta kojemu je lopta naprosto prošla kroz ruke nakon udarca Glenna Middletona s 18 metara.

Samo dvije minute kasnije Hrvatska je ostala s igračem manje nakon gluposti Borne Sose koji je dobio crvni karton zbog udaranja suparničkog igrača.

Škotska je s igračem više navalila po izjednačenje i Connor McLennan je u 70. minuti precizno pogodio za 2:2. Dvije minute kasnije je i domaćin ostao s igračem manje. Billy Gilmour je napravio prekršaj na Nejašmiću i onda očito nešto dobacio talijanskom sucu Michaelu Fabbriju koji mu je pokazao direktan crveni karton.

Bio je to potez koji je našu mladu reprezentaciju možda i spasio od poraza.  

Uoči zadnjeg kola Hrvatska je na trećem mjestu sa 17 bodova iza Češke i Škotske koje imaju po 18 bodova. Mnogo toga će biti jasnije već u petak kada Češka gostuje u Grčkoj. Česi bi pobjedom osigurali prvo ili drugo mjesto u skupini. 

Hrvatska će posljednji susret u skupini igrati u utorak u Puli. Osim što će morati pobijediti Litvu, trebat će navijati i za kisk Škotske u Grčkoj.

Direktan plasman na EURO izborit će pobjednici devet skupina, te pet najboljih drugoplasiranih skupina.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

Avatar babinjak1984
babinjak1984
17:15 12.11.2020.

Ovo što je napravio Sosa je potez luđaka.

DI
Dinamenavek
17:56 12.11.2020.

Sosa????Šta ti bi? Ovi su više htjeli,više energije imaju! Naši su potez maheri,a ovi radnici!

KR
kruni
17:59 12.11.2020.

Semper je katastrofa oba gola njegova