Neće biti Rakete

Dalić progovorio o problemu i dodao: Neki igrači nisu u pravom stanju

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Zlatko Dalić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Zlatko Dalić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Zlatko Dalić
29.05.2019.
u 17:11
Hrvatska će u petak uveličati proslavu stogodišnjice nogometnog kluba iz Omiša
Pogledaj originalni članak

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić potvrdio je da neće moći računati na Ivana Rakitića u kvalifikacijskoj utakmici protiv Walesa.  Problema je još budući da Mateo Kovačić večeras nastupa protiv Arsenala u Bakuu, a i ispred Dejana Lovrena je finale Lige prvaka u subotu.

Hrvatsku u petak u Omišu u 15 sati čeka prijateljska utakmica povodom stogodišnjice lokalnog kluba,  a zatim i kvalifikacijski nastup u Osijeku 8. lipnja. 

- Pred nama je sedam, osam dana rada i treninga. Ogled s Walesom znači nam jako puno, ali je zahtjevan jer dolazi u nezgodno vrijeme. Kraj je sezone i igrači su umorni. Hvala i navijačima u Osijeku i Slavoniji koji su napunili stadion. Rakitić i ja smo donijeli odluku da neće igrati. Ima problema sa zadnjom ložom i nema ga smisla forsirati.

Nema ni Kovačića koji igra finale Europske lige ni Lovrena kojega čeka finale Lige prvaka.

- Oni će nam se kasnije priključiti, a nadam se da će ostali biti u redu sa zdravljem.

- Puno se mijenja naš stil igre. Na SP-u smo čekali protivnika, a sada moramo dominirati i imati loptu u nogama. 

Tko će zamijeniti Rakitića?

- Tu su Vlašić, Pašalić, Kovačić... Vidjet ćemo. 

Napomenuo je da igrači moraju dati svoj maksimum. 

- Nikoga ne možemo dobiti s 50 ili 75 posto snage. Moj je posao da uvjeren igrače i da budu spremni. Puno smo golova primili iz prekida, a Wales je u tome jak. To je naš problem koji se dugo vuče. Pokušat ćemo to ispraviti.

Najavio je utakmicu s Omišom.

- Nadam se da će ta utakmica i pun stadion napuniti igračima baterije.

Luka Modrić?

- On je naš kapetan, uvijek je davao sve za reprezentaciju. On je naš motor, posebno kad nema Rakitića.

Dalić je priznao da neki igrači nisu u najboljoj formi. 

- Moramo prodrmati ekipu da budemo čvršći. Motivacije ne nedostaje, ali nekad ne ide kako si zamislio. Neki igrači nisu u pravom stanju, no nitko nije zaboravio igrati nogomet. Trebaju nam mladi igrači i želim ih u reprezentaciji. 

- Nismo zaboravili igrati nogomet niti je panična situacija, ali morat ćemo se popraviti u odnosu na dosad viđeno, u odnosu na utakmice protiv Mađarske i Azerbadjžana. Moramo biti odgovorni i uzeti ta tri boda. To je najvažnije, a ne toliko ljepota, stil i način - kazao je Dalić.

- Nemam namjeru kukati, vjerujem u igrače koji su na popisu. Vidjet ćemo tko će iskočiti na treninzima. Ali koga nema, bez njega se mora i može. Mi nakon Mađara nemamo puno izbora. Ovo nam dolazi u nezgodno vrijeme, nakon svršetka prvenstva, a ono što me najviše muči je termin utakmice. Igra se u 15 sati i nadam se da neće biti prevruće, to bi bilo nezgodno. 

- Mi smo sigurno kvalitetnija momčad, ali se moramo dobro pripremiti. Veseli me što ćemo biti sedam dana zajedno i što ćemo imati priliku dobro se posložiti - naglasio je izbornik.

U nastavku se dotaknuo i već (pre)dugo gorućeg pitanja nastupa reprezentacije u Splitu:

- Nisam taj koji odlučuje hoće li Hrvatska igrati u Splitu ili neće. Dobro znate da sam ja izrazio svoj stav i želju, znam jako dobro da navijači iz Dalmacije i Hercegovine jedva čekaju takav susret, no odluku o tome ipak donosi netko drugi - zaključio je.  

POGLEDAJTE U NASTAVKU ILI U GALERIJI IZNAD ČLANKA CIJELU TISKOVNU KONFERENCIJU

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

WT
Wtf
17:47 29.05.2019.

Momci, dobro došli u Dalmaciju konačno. Trebalo je Wales u Split, bio bi pun stadion. Raketa brate, kao da je transfer iz Barcelone smak svijeta, ova Barca nema više kapacitet za osvojiti ligu prvaka.

PR
prajdali100
21:26 29.05.2019.

Daliću trebaju nam motivirani " gladni" igrači ili nam se ne piše dobro.Imena ne igraju.Trebaju nam ratnici, njih 11 !!!!

ZO
zoca
17:38 30.05.2019.

zasto ih onda pozivas?gdje je ono"meni ce igrati samo 100%spremni igricai i oni koji igraju za svoje klubove??Pola repke ne igra vec duzi period niti su kljucni igraci u svojim ekipama a uporno se forsiraju i poraz protiv Madjarske nije niti malo cudan vec naprotiv logican sljed i realnost,zasto je toliko tesko dati priliku mladim igracima jer ionako ces sa ako se plasirate ne EP morati igrati..