PREDSTAVLJANJE

Novi trener Hajduka najavio napad na trofeje, Jakobušić rekao: Krivnja za loše rezultate je isključivo moja

Foto: HNK Hajduk
Novi trener Hajduka najavio napad na trofeje, Jakobušić rekao: Krivnja za loše rezultate je isključivo moja
02.11.2021.
u 19:08
- Činjenica je da smo promatrali rad HNS-a i da to izaziva velik izazov hajdučke javnosti, ali mogu vam reći da imate o čemu pisati da sam nazvao Brunu Marića i da je moj uspjeh to što nemam njegov broj, a da je njegov neuspjeh to što sam ga nabavio
Pogledaj originalni članak

Valdas Dambrauskas novi je trener prve momčadi HNK Hajduk! Klub je danas dogovorio suradnju s Dambrauskasom koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. 

Lukša Jakobušić je odmah na početku rekao da je svima u klubu žao što je Jens Gustafsson dobio otkaz. 

- Drago mi je da mogu predstaviti novog trenera, ono što mi nije drago, jest razlog. Nisam to planirao, kad klub mijenja trenera usred sezone, to po mom shvaćanju nije dobro. Što je tu je, tu smo gdje jesmo. Želim se zahvaliti Gustafssonu na svemu, nema osobe u klubu kojoj nije žao što je otišao. Takva je situacija, nismo ispunili ciljeve što se tiče bodova i to je razlog zašto smo prekinuli suradnju bez obzira što smo na početku propustili cilj, tj. grupnu fazu u Europi. 

Mindaugas Nikoličius rekao je:

- Zahvaljujem Jensu, morali smo reagirati brzo, imali smo nekoliko opcija, ali smo se odlučili za Valdasa jer dobro poznaje hrvatsku ligu. Mislim da njegov stil nogometa odgovara našoj strategiji i onome kako mi želimo igrati.

- Ugovor je potpisan na dvije i pol godine - rekao je sportski direktor. 

Novinari su upitali: Tko je najveći krivac za ovaj kiks Hajduka

- Odgovornost je uvijek moja, isključivo moja. Iako ja ne mislim da je sve to tako krivo koliko vi govorite, ali volim kritiku, ona goni naprid. Najveća je ovdje uloga predsjednika, a tako i krivnja - rekao je Jakobušić.

Riječ je dobio i novi trener Valdas Dambauskas:

- Dobra večer svima - rekao je na hrvatskom pa nastavio:

- Veselim se što sam opet u Hrvatskoj, pogotovo u Splitu. Hajduk je jako poznat, ne samo na Balkanu, već i u Europi, zbog svoje povijesti, navijača. Privilegija je biti dio ovog kluba i ove obitelji. Odsad je ovo moja obitelj i nastojat ću dati sve od sebe da Hajduk ispuni svoje ciljeve. 

-  Uvijek nastojim pratiti bivše klubove i ligu. Otkakao sam bio u Hrvatskoj, nekoliko se igrača promijenilo, ali većinom poznajem sve. Znam želje ove momčadi i kako žele igrati. Moj je posao pomoći klubu da se bori za trofeje. Još uvijek imamo priliku u ovome trenutku to napraviti ove sezone i dat ćemo sve od sebe za to - rekao je novi trener i dodao:

- Kada govorimo o Hrvatskoj mislim da svi pomisle na bazen mladih igrača. Kada sam započeo presicu pričao sam o velikoj strasti ovdje navijača.  Znamo što navijači žele - vidjeti i domaće igrače u ekipi. Mogu reći da svaki igrač kod mene ima priliku.

Jakobušić je dobio pitanje hoće li pomoći treneru po pitanju sudačkih odluka prema Hajduku, za koje je novinar rekao kako su često protiv splitskog kluba.

- Činjenica je da smo promatrali rad HNS-a i da to izaziva velik izazov hajdučke javnosti, ali mogu vam reći da imate o čemu pisati da sam nazvao Brunu Marića i da je moj uspjeh to što nemam njegov broj,a da je njegov neuspjeh to što sam ga nabavio. Moj način rada je malo drugačiji, to što vi nemate sve informacije ne znači da mi ne radimo. Ako se mi zaderemo, čut će se. A čini se da se galamom može uspjeti. Vidimo da i dopredsjednici HNS-a mogu zamijeniti druge predsjednike, ako su dovoljno glasni. Mislim da mi moramo biti u HNS-ovim tijelima, ali ne pod svaku cijenu.

Opet je na pitanja odgovorio novi trener:

- Ako imate ambiije i ciljeve, morate prihvatiti izazov. Želimo napraviti promjene koje je potrebno napraviti. 

- Što se tiče primanja, uglavnom, treneri kada dolaze u Hajduk moraju se prilagoditi budžetu Hajduka. Tako se prilagodio i ovaj trener i zadnjih nekoliko, svi su bili na istim plaćama. 

- Došao sam zbog Hajduka. Zbog toga što je Hajduk navijačima, gradu, ljudima. Mislim da je to najjači klub u Europi što se tiče strasti, navijanja i slično. Mislim da vas se ovdje stvarno testira, a ja ne tražim lagane poslove i stvari. Mislim da doista znači da napravite nešto s Hajdukom.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

MO
modovisisajteMaraschino
19:24 02.11.2021.

bit će sretan ako izdrži do proljeća 2022. a kamoli do 2024. moraš stvarno biti mazohist da sjedaš na tu klupu.

DU
Deleted user
19:40 02.11.2021.

ovaj trener ce nk hajduk odvesti u medjuotocku ligu brac hvar.....

PS
popevke sAm slagal
19:31 02.11.2021.

Tri mjeseca, maksimum. Stvarno, gdje ih nalazite? Više nije ni smiješno, više nije ni tužno.