HNL DERBI

Kakav preokret Dinama! Emreli i Ademi u završnici donijeli slavlje na Rujevici

Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali su se u 30. kolu HNL-a
Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali su se u 30. kolu HNL-a
Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali su se u 30. kolu HNL-a
10.04.2022.
u 22:00
Rijeka je povela u 6. minuti susreta preko Adama Gnezde Čerina, Dinamo je izjednačio preko Mahira Emrelija u 79. minuti, a preokret je kompletirao kapetan Dinama Arijan Ademi u 87. minuti susreta.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je u dramatičnom i napetom derbiju 30. kola Prve HNL upisao tri boda protiv Rijeke na Rujevici, i to preokretom u samoj završnici susreta. Rijeka je povela u 6. minuti susreta preko Adama Gnezde Čerina, Dinamo je izjednačio preko Mahira Emrelija u 79. minuti, a preokret je kompletirao kapetan Dinama Arijan Ademi u 87. minuti susreta.

Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali su se u 30. kolu HNL-a

Dinamo je ovom pobjedom protiv Rijeke otišao natrag na vrh Prve HNL s dva boda prednosti ispred Osijeka te s utakmicom manje. Hajduk je na trećem mjestu sa sedam bodova manje od Dinama, dok Rijeka sad za vodećima zaostaje osam bodova.

Ključnim se u prvom dijelu pokazao početak utakmice u kojem su igrači Rijeke iskoristili sjajnu atmosferu na Rujevici i u početku odmah stavili strašan pritisak na Dinamo, što im se u konačnici isplatilo vodećim pogotkom u šestoj minuti. Na lijevoj strani je loptu prihvatio Issah Abass i lijepo pronašao slovenskog reprezentativca Adama Gnezdu Čerina koji je nakon jedno vrlo lijepog driblinga elegantno iskosa s nekih 13-14 metara poslao loptu u kut Livakovićevog gola.

Dinamo je nakon tog hladnog tuša uspostavio nešto više inicijative i imao 'zicer' u 17. minuti preko Petkovića, no njega je obranio Nediljko Labrović. No, unatoč toj inicijativi i pritisku Dinama, i Rijeka je imala nekoliko svojih prigoda za povećati vodstvo. Službeno u statistici nije bilo puno udaraca, ali bilo je vrlo dobrih akcija u kojima je nedostajalo završnog poteza. 

Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali su se u 30. kolu HNL-a

U drugom poluvremenu prvih deset minuta nismo gledali doslovno ništa od nogometa, da bi nakon toga Rijeka preuzela kratki primat od pet minuta, pa nakon toga Dinamo, i tako u krug. Imali su velike prigode i jedni i drugi; Drmić s jedne i Bočkaj s druge strane. Međutim, u posljednjoj fazi utakmice, 20-25 minuta igrom je potpuno zagospodario Dinamo, stisnuo Rijeku i došao do velikog preokreta, možda i ključnog u borbi za naslov.

Dvije minute nakon što je upropastio jednu dobru situaciju, sjajno se iskupio azerbajdžanski napadač Mahir Emreli i zabio za izjednačenje. Sjajni dupli pas je odigrao s Andrićem na rubu kaznenog prostora te precizno i snažno poentirao sa 16 metara iza Labrovića u 79. minuti.

Foto: Nel Pavletic-Goricki/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali su se u 30. kolu HNL-a

Dinamo je nastavio pritiskati, Kopić je vukao ofenzivne poteze, a sve se na kraju isplatilo u 87. minuti. S lijeve strane je ubacio Petar Bočkaj, a Ademi je u kaznenom prostoru tu loptu zahvatio fantastično iz prve i zakucao ju u vrata Rijeke. Dinamo se pri kraju utakmice uspio dignuti, uspostaviti dominaciju protiv Rijeke i okrenuti susret u svoju korist.

Za Rijeku još i dodatna sol na ranu došla je na samom kraju susreta. Zbog udaranja Emrelija po licu direktan crveni karton dobio je stoper Rijeke Anton Krešić, i to već tamo u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U idućem kolu Dinamo će ugostiti Istru 1961, dok Rijeka ide u Zagreb u Kranjčevićevu na noge Lokomotivi.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar Pastuh
Pastuh
21:52 10.04.2022.

Ademiiii Hvala kapetane

Avatar cucibuci
cucibuci
22:00 10.04.2022.

E tak,bravo Dinamo...nikad nema predaje!!

BJ
bjmaro
20:26 10.04.2022.

Rijeka vodi! Slavlje u sportskom uredništvu riječkog Novog lista i zagrebačkog VL