ŠOK I NEVJERICA

Kiks kakav se rijetko viđa: Osijek protiv Istre vjerojatno završio borbu za naslov!

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
01.05.2022.
u 19:02
Domaći su furiozno krenuli u susret te nakon samo 12 minuta imali prednost od 2:0 zahvaljujući pogocima Kristijana Lovrića (4) i Mije Caktaša (12), no loše reakcije na visoke lopte prilikom prekida koštale su ih primanja dva gola.
Pogledaj originalni članak

Prije dva kola Osijek je ovisio sam o sebi na putu do prvog naslova prvaka Hrvatske u klupskoj povijesti, a sad je ostao samo na matematičkim šansama za vrh ljestvice Prve HNL na kraju sezone. Momčad Nenada Bjelice je nakon već 12. minute imala 2:0 protiv rezultatski rasterećene Istre 1961, a na kraju su završili bez punog plijena na domaćem terenu budući da je završilo 2:2.

Izgubili su tako Osječani velikih pet bodova u posljednja dva kola čime su im se, uoči derbija protiv Dinama u Maksimiru, šanse potpuno srozale budući da su nakon ovog kola pali na treće mjesto prvenstvene ljestvice iza Hajduka.

Kao što je to već običaj ove sezone, utakmica Osijeka i Istre bila je ispunjena golovima. Zanimljivo je da u utakmicama Osijeka ove sezone općenito pada 2.1 golova po utakmici (1.4 za Osijek, 0.7 za suparnike), dok je u utakmicama protiv Istre obrazac potpuno drukčiji. U četiri ovosezonske utakmice postignuto je 14 pogodaka, čak 3.5 po susretu.

Iako je utakmica zbog posljedica u utrci za naslov bila dramatična te smo vidjeli nekoliko spektakularnih poteza, nismo mogli vidjeti puno u vidu same nogometne igre. Osim dva kontranapada, sva uzbuđenja, prilike i golovi na susretu su dolazili iz prekida. Igra u Gradskom vrtu je bila strahovito isjeckana s velikim brojem prekršaja (32) od kojih su mnogi podrazumijevali duge prekide, što zbog priprema za izvođenje, što zbog dodijeljenih žutih kartona (10). Uz to smo vidjeli i deset udaraca iz kuta, a kod Osijeka su dugo trajala i izvođenja ubacivanja rukom sa strane jer je bilo riječ o dugim ubačajima u kazneni prostor.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961

Osijek je imao već spomenuti početak iz snova. Siječanjski novitet Kristijan Lovrić je pokazao zašto je došao u Osijek kad je već u 4. minuti zabio jedan od kandidata za pogodak sezone iz slobodnog udarca s više od 30 metara. Svi su mislili da će Lovrić ubaciti, pa tako i gostujući vratar Collao koji je stavio samo jednog igrača u živi zid. No, da su u tom živom zidu bila i četiri igrača, a na vratima dva vratara, Lovrićev udarac bi i dalje ušao u gol jer je bio snažan te se odbio od vratnice pri ulasku u mrežu. Nije ni tu stao bivši igrač Gorice, budući da je u 12. minuti povukao sjajnu kontru i fenomenalno s lijeve strane ubacio za Miju Caktaša koji nije imao težak posao u 1 na 1 situaciji s Collaom te tako došao do svojeg šestog pogotka u 12. nastupu za Osijek. S druge strane, Lovrić je pogotkom i asistencijom došao do brojke od 78. direktnog sudjelovanja u pogotku (48 golova i 30 asistencija) u svojem 120. nastupu u Prvoj HNL.

Već tada su neki mislili da je sve gotovo u Osijeku, ali gosti su se jako brzo vratili. Velike probleme je u prekidima radio Osijekov igrač na posudbi u Istri Dion Drena Beljo (13 ligaških golova ove sezone) kojeg su na utakmicu došli gledati i skauti West Hama. U 18. minuti se sjajno snašao, pokušao lobati Ivušića, a od njega se lopta odbija do Perkovića koji na prazan gol zabija za smanjenje vodstva domaćina. Prvo je signalizirano zaleđe, no nakon kratke VAR provjere pogodak je potvrđen. Nakon toga je Osijek na Istru stavio ogroman pritisak s nizom prekida, a istom su mjerom gosti uzvratili u 33. minuti kad Beljo opet radi probleme u zraku, a lopta je došla do Galilee koji je poentirao. U ovoj situaciji, međutim, zaleđe Belje je signalizirano i bilo je posve opravdano.

No, Istra tu nije prestala pokušavati iz prekida i stigla je nagrada u 39. minuti. Nakon udarca iz kuta lopta je otišla na drugu vratnicu, s koje je ubacio Mahmoud, a Galilea izrazito precizno glavom posprema loptu iza Ivušića, uz samu vratnicu i iz drugog pokušaja se uspijeva upisati u strijelce.

U drugom dijelu prvotno je bila opasnija Istra, da bi nešto kasnije primat preuzeo Osijek, ali bez imalo urgentnosti koju bi trebala imati jedna momčad u grčevitoj borbi za vrh. Ako će za nečim žaliti Osječani i Nenad Bjelica, onda će to biti ova dva posljednja tjedna.
 

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Preminuo najmoćniji menadžer na svijetu - Mino Raiola

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DR
Drogba
20:15 01.05.2022.

Kada Osijek pobijedi onda se piše ,Bjelica odnjeo pobijedi a kada izgube ili neriješeno Osijek kiksao...

RE
RedTree
19:18 01.05.2022.

Šteta, nadam se da će Osijek do kraja prvenstva odigrati na viskom nivou.

SB
sve bum vas tužil
13:10 02.05.2022.

propali klub, nikad ništa od njega