ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Modrić na Lovrena, Raketina Barca s PSG-om, a Mandžo protiv Juventusa

Foto: Reuters (Ilustracija)
Modrić na Lovrena, Raketina Barca s PSG-om, a Mandžo protiv Juventusa
28.08.2014.
u 18:50
Kao i obično, momčadi su podijeljene u četiri jakosne skupine, a a po četiri kluba u "bubnju" imaju Španjolci, Nijemci i Englezi.
Pogledaj originalni članak

Ždrijeb skupine nove sezone Lige prvaka održan je danas popodne u Monacu. Luka Modrić s braniteljem naslova Real Madridom će igrati u skupini u kojoj je Liverpool Dejana Lovrena, Basel te jedini debitant Ludogorec.

Barcelona Ivana Rakitića igrat će se PSG-om, Ajaxom i APOEL-om, dok je Atletico Madrid Marija Mandžukića za protivnike je dobio Juventus, Olympiacos i Malmö.

Šahtar u kojem kapetansku traku nosi Darijo Srna je imao sreće i za protivnike je dobio Porto, Athletic Bilbao i BATE Borisov.

Najjača skupine na papiru je skupine E u kojoj su Bayern, Manchester City, CSKA i Roma.

Ždrijeb je spojio i Tina Jedvaja (Bayer Leverkusen) i Danijela Subašića (Monaco) koji će u skupini C još igrati s Benficom i Zenitom.

Nažalost, ni ove sezone nećemo gledati hrvatske klubove u najjačem europskom klupskom natjecanju budući da se Dinamo nije uspio probiti kroz kvalifikacije. U trećem pretkolu ga je izbacio danski Aalborg.

Prve utakmice Lige prvaka igrat će se 16. i 17. rujna. Finale se na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Skupina A: Atletico Madrid, Juventus, Olympiacos, Malmo

Skupina B: Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorec

Skupina C: Benfica, Zenit, Bayer Leverkusen, Monaco

Skupina D: Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Anderlecht

Skupina E: Bayern, Manchester City, CSKA Moskva, Roma

Skupina F: Barcelona, PSG, Ajax, APOEL

Skupina G: Chelsea, Schalke, Sporting, Maribor

Skupina H: Porto, Šahtar, Athletic Bilbao, BATE Borisov

Nažalost, ni ove sezone nećemo gledati hrvatske klubove u najjačem europskom klupskom natjecanju budući da se Dinamo nije uspio probiti kroz kvalifikacije. U trećem pretkolu ga je izbacio danski Aalborg.

Prve utakmice Lige prvaka igrat će se 16. i 17. rujna.

18:34 Klubove iz posljednje jakosne skupine će izvlačiti Francisco Gento, bivši igrač Reala koji je šest puta osvojio tadašnju Ligu prvaka.

18:22 Klubove iz treće jakosne skupine izvlačit će Manuel Sanchis, još jedan bivši igrač aktualnog europskog prvaka. Sanchis je dva puta osvajao Ligu prvaka.

18:12 Izvučeni su klubovi iz prve jakosne skupine. Sljedeću će rundu izvlačiti još jedan biviš igrač Reala, Fernando Hierro.

18:06 Iker Casillas je izvukao prvu kuglicu. U njoj je ime Bayerna koji će u skupinu E.

18:04 Počinje ždrijeb! Pravila je objasnio generalni Uefin tajnik Gianni Infantino.

17:56 Prije početka izvlačenje Uefa se prigodnim filmom prisjetila Eusebija i Di Stefana, dvije nogometne legende koje su nas napustile ove godine.

17:55 - Vrlo sam sretan jer smo 12 godina čekali na ovaj trofej, a posebno je lijepo što je to bila Realova decima - rekao je Iker Casillas, kapetan Real Madrida koji brani naslov europskog prvaka.

17:45 Počela je u Uefina ceremonija u Monacu. Voditelj je proslavljeni danski vratar Peter Schmeichel.

JAKOSNE SKUPINE:

SKUPINA 1
Real Madrid (Špa), Barcelona (Špa), Bayern (Njem), Chelsea (Eng), Benfica (Por), Atletico Madrid (Špa), Arsenal (Eng), Porto (Por)

SKUPINA 2
Schalke 04 (Njem), Borussia Dortmund (Njem), Juventus (Ita), PSG (Fra), Šahtar Donjeck (Ukr), Basel (Švi), Zenit (Rus), Manchester City (Eng)

SKUPINA 3
Bayer Leverkusen (Njem), Olympiakos (Grč), CSKA Moskva (Rus), Ajax (Niz), Liverpool (Eng), Sporting (Por), Galatasaray (Tur), Athletic Bilbao (Špa)

SKUPINA 4
Anderlecht (Bel), Roma (Ita), Ludogorec (Bug), Apoel Nikozija (Cip), BATE Borisov (Bje), Maribor (Slo), Monaco (Fra), Malmö (Šve)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DI
didery
19:11 28.08.2014.

real uvijek najbolje prođe