HNL 1. KOLO

Dinamo 'petardom' slomio Istru! Prvaci moćnom izvedbom ušli u novu sezonu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
02.08.2024.
u 19:59
Aktualni hrvatski prvak silovito je ušao u novu sezonu. U potpunosti je izdominirao Istru, a jadni golman Majkić unatoč dobroj predstavi čak je pet puta morao vaditi loptu iz mreže
Pogledaj originalni članak

Na otvaranju nove sezone Prve HNL, Dinamo je na stadionu Maksimir deklasirao Istru 1961 sa 5-0.

Hrvatski prvak je furiozno ušao u susret i u prvih pola sata zabio je tri gola riješivši pitanje pobjednika.

"Modri" su poveli u 13. minuti golom Arbera Hoxhe koji je glavom pogodio nakon ubačaja Marka Pjace. Samo šest minuta kasnije Martin Baturina je ubacio iz kornera, a Kevin Theophile-Catherine glavom povećao prednost.

Sjajnih pola sata Dinamo je zaokružio i trećim golom. Bila je to brza kontra Dinama, Baturina je povukao te asistirao za Sandra Kulenovića koji je lijepo zabio pod prečku za 3-0.

Kulenović je u 49. minuti zabio svoj drugi gol za 4-0, da bi priču zaključio Ronael Pierre-Gabriel upisavši se među strijelce u 79. minuti na još jednu, već treću Baturininu asistenciju.

Nažalost, otvaranje nove sezone HNL-a između Dinama i Istre pokvarilo je veliko nevrijeme uz jake pljuskove koje je pola sata prije početka susreta pogodilo Maksimir ispraznivši dio tribina.

Dodajmo i kako je španjolski reprezentativac Dani Olmo u poluvremenu sišao na teren pozdravivši navijače koji su mu pružili velike ovacije. Olmo je u Dinamu proveo šest godina prije nego je 2020. preselio u RB Leipzig.

U subotu je na rasporedu susret između Gorice i Varaždina, dok se u nedjelju sastaju Rijeka - Lokomotiva, Hajduk - Slaven Belupo, te Osijek - Šibenik.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
Marsi
21:51 02.08.2024.

Istra je usla u nadigravanje sa Dinamom, sto je bila velika greska.

DO
Domi
10:48 03.08.2024.

Veoma je jasno da je Kulenović bolji centarfor od Petkovića koji uglavnom igra leđima okrenut prema protivničkom vrataru.

BP
Besposlen pop
00:24 03.08.2024.

Dobri su novi dresovi! Treća garnitura