MALI NOGOMET

Uzlet Nacionalove zlatne četvorke

Foto: Nacional
Nacional (1)
Foto: Nacional
Nacional (1)
Foto: Nacional
Nacional (1)
Foto: Nacional
Nacional (1)
16.04.2012.
u 16:10
Veliki doprinos u ovoj malonogometnoj Nacionalovoj sezoni dali su i mladi igrači Goran Ugarković (19), Sven Horvath (18), Mislav Banek (19) i Mislav Halilović (19)
Pogledaj originalni članak

Malonogometni klub Nacional u ovu je sezonu ušao dosta pomlađen i napravio veliki iskorak sa svojim mladim snagama. Uz iskusne Koraba i Kujtima Morinu, Bojana Kubovića, Donalda Suvajca i mladog Darija Šastića, koji je kapetan mlade U-21 reprezentacije, te iskusne vratare Gorana Škorića i Roberta Funčića, veliki doprinos u ovoj sezoni dali su i mladi igrači Goran Ugarković (19), Sven Horvath (18), Mislav Banek (19) i Mislav Halilović (19).

Zlatna Nacionalova četvorka izdanak je Nacionalove akademije "Gimka Nacional“ koja je prema mnogima najbolja i najstarija malonogometna akademija u Hrvatskoj. Vrijedi istaknuti da se ova mlada četvorka prije dvije sezone okitila titulom najbolje juniorske momčadi u Hrvatskoj. Nakon isteka juniorskog staža ova četvorka priključena je seniorskoj momčadi, a svaki igrač ima stipendijski ugovor s Nacionalom i ne može napustiti redove svoga matičnog kluba još najmanje četiri godine.  Spomenute je igrače prije dvije sezone prvoj momčadi Nacionala priključio tadašnji trener, portugalski stručnjak  Tiago Polido. Danas su oni uzdanice trenera  Roberta Grdovića.

– Mali sam nogomet počeo trenirati na poziv braće Morina i nisam pogriješio. Isprva sam bio pomalo skeptičan, no kako je vrijeme prolazilo, sve sam više postajao privržen treniranju, napredovanju i samome malom nogometu. Brzo su došla i nacionalna prvenstva u mlađim kategorijama gdje smo moja momčad i ja pokušavali ostvariti što bolji plasman, a kao rezultat odricanja i treniranja došlo je i osvajanje juniorskog prvenstva Hrvatske. Nacional je posljednjih godina igranjem u Ligi prvaka, osvajanjem Kupa Hrvatske i prvenstva postao sinonim za pobjedu diljem Hrvatske. Posebno mi je drago što je ove sezone za trenera postavljen Robert Grdović, jedan od najboljih, ako ne i najbolji pivot u Hrvatskoj svih vremena. Ako mi itko može dati savjet i uputiti me, onda je to Grdović. Veliki je profesionalac i nadam se da će mu trenerska karijera biti jednako uspješna kao i igračka. Od igrača koji su me se najviše dojmili ne bih mogao istaknuti samo jednoga, no najveći dojam  na mene ostavili su moji bivši suigrači Nene i Tihomir Novak.  Obojica u bilo kojem trenutku mogu riješiti utakmicu –  ističe Goran Ugarković.

Očito je da se radi o  velikim talentima i najboljim igračima u Hrvatskoj u tim godinama. Sada ih očekuje nastup za U-21 reprezentaciju, a na vrata seniorske momčadi kuca i izvrsni vratar Juranović. Postižu odlične rezultate u prvoj ligi uz veliku minutažu. Kapetan mlade U-21 reprezentacija Dario Šestić nositelj je igre Nacionala uz Koraba Morinu. Ne treba zaboraviti da su ponajbolji igrači Novak, Marinović i Suton svoju karijeru gradili u Nacionalovoj školi.

– Vezan sam za Nacional jer se u klubu na nas mlade posebno pazi i imamo odlične uvjete za rad. Počeo sam trenirati na nagovor prijatelja i pogodio. Puno mi znači što sam priključen prvoj momčadi Nacionala gdje se imam priliku dokazivati s odličnim igračima. Trener Robert Grdović, koji je bio vrhunski igrač, potpuno  razumije nas mlade i  nam daje puno prilika za igru u prvoj ligi – kaže Mislav Banek.

Iako njihovo vrijeme tek dolazi, dobili su veliku minutažu ove sezone u Nacionalu.
– Mali sam nogomet počeo trenirati na nagovor svog suigrača Koraba Morine koji me pozvao u akademiju. Drago mi je da sam dobio priliku igrati za seniorski sastav jer sam od svojih početaka u Nacionalu i za ovaj klub me vežu najljepše uspomene poput osvajanja juniorskog prvenstva Hrvatske, a očekujem borbu za trofeje i sa seniorskom momčadi – ističe Sven Horvath.

U klubu ističu da imaju puno povjerenje u te mlade dečke  i s upravom kluba spremni su istrpjeti sve slabosti u njihovu razvoju. To bi im trebalo biti važno u njihovu igračkom razvoju.
– Opredijelio sam se za mali nogomet jer me ovaj sport ispunjava, tu ima više romantike nego u nogometu jer više dolazi do izražaja kvaliteta i brzina odlučivanja što doprinosi atraktivnosti igre. Nacional je moja prva ljubav, u klubu sam sam naučio sve o malom nogometu i imao sam priliku učiti od velikih igrača i trenera. Moj razvojni put ide dalje, tu sam sretan i očekujem da ću u Nacionalu napraviti ozbiljnu karijeru – kaže Mislav Halilović.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MP
mpfederer
10:41 17.04.2012.

brača morina su napravili najviše za mali nogomet u hrvatskoj u zadnjih 10godina i šteta je da ih nema u reprezentaciji jer bi sigurno bili od koristi, pogotovo korab