Dinamov trener u intervjuu za Avaz

Vaha: Samo sam jednom bio na Trgu bana Jelačića

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Vaha: Samo sam jednom bio na Trgu bana Jelačića
27.12.2010.
u 15:44
Vaha će se vratiti u Zagreb do 10. siječnja kad Dinamo počinje pripreme, a kao želje za 2011. istaknuo je dvostruku krunu i Ligu prvaka
Pogledaj originalni članak

Dinamov trener Vahid Halilhodžić dao je s godišnjeg odmora intervju za bosanskohercegovački list Dnevni avaz u kojem je još jednom ponovio da je toliko oduševljen maksimirskim klubom da će i dalje odbijati sve unosne ponude koje stalno stižu.

– Da mogu birati, opet bih prihvatio ponudu Dinama. Imam odlične odnose s ljudima u klubu, s novinarima i navijačima. Voditi Dinamo i pokušati ga uvesti u Ligu prvaka, to je veliki izazov.

Halilhodžić kaže da mu je Zagreb predivan, ali...

– U četiri mjeseca samo sam se jednom uspio prošetati Trgom bana Jelačića i dvaput sam bio u kazalištu. Moj život u hrvatskoj prijestolnici svodi se na treninge, utakmice, putovanja, analiziranje protivnika... Ljudi me stalno zovu na ručak, večeru, prijeme i mislim da bi mi trebalo pet godina života u Zagrebu da sve obiđem.

Istaknuo je i sportske želje za 2011. godinu.

– Dvostruka kruna s Dinamom i ulazak u Ligu prvaka. To mi je glavni cilj, iako sam u karijeri postizao i puno veće uspjehe, bio sam klupski prvak Afrike, a u Aziji sam igrao u polufinalu.

Halilhodžić će se iz Francuske vratiti do 10. siječnja kada plavima počinju pripreme za nastavak sezone, a prvi će dio priprema obaviti u Međugorju od 14. do 22. siječnja. Nakon toga odlaze na pripreme u turski grad Antalyju u kojoj će boraviti od 28. siječnja do 11. veljače. Tijekom priprema u Međugorju i Turskoj dinamovci će odigrati šest do sedam utakmica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DS
dana.s
00:50 30.12.2010.

http://hr.desert-operations.com/?recruiter=3c42&world=d29ybGQx Probajte ratna strateška igrica- opako!

XY
xyxyxy
16:38 27.12.2010.

Puno je nelogičnih stvari u vezi Halilhodžića. Dakle, čovjek ima plaću od skoro milijun eura, a Jurčić npr. je imao četiri puta manje. Uspoređujući njih dvojicu, prošle godine u ovo doba s Jurčićem je Dinamo imao iste rezultate kao i ove s Halilhodžićem. Prvo mjesto u prvenstvu, polufinale Kupa, i ispadanje iz Europe u zadnjem kolu. Villareal je ovdje pobjeđen, ali također su se izgubile obadvije utakmice protiv protivnika koji nije nimalo bolji od DInama, ali im se gol nije uspio zabiti, niti je bilo prevelikih šansi da se to uspije. To što je ove godine DInamo odlučivao sam o sebi, a prošle je ovisio i o Ajaxu na kraju nije puno značilo. Dakle, može se reći da su rezultati jednaki. Dalje, što se tiče prikazane igre. Svi se slažu kako Dinamo u prvenstvu, iako sve pobjeđuje, igra poprilično neatraktivno, neuvjerljivo, nema neke prepoznatljive igre. U Europi su odigrali super protiv Villareala u Zagrebu, i Club Brugge-a u Belgiji. Ali i prošle godine je DInamo super odigrao u Rumunjskoj, i u Belgiji protiv Anderlechta. Želim reći da velikog pomaka nema u odnosu na prošlu godinu, i četiri puta jeftinijeg našeg trenera. E sad, ako je problem vrijeme, odnosno, ako Halilhodžić smatra da još nije imao dovoljno vremena da uigra momčad, i da će se tek za pola godine pokazati što ova momčad može, to opet ne drži vodu, jer na ljeto će sigurno otići i Sammir, i Vrsaljko...i još pokoji. I otići će prije odlučujuće utakmice za LP jer tad strani klubovi kupuju igrače (primjer Mandžukić kojeg se ostavilo do Kopra, a onda se između dvije utakmice prodao). Dakle, uigravat će momčad koja će mu se rasprodati, a ako se i kupi netko, možda se ne uklopi dobro. Zaključak, ova priča sa skupim trenerom koji zna svoj posao bi imala smisla kad bi se igrači ostavili na okupu sezonu, dvije. A to se u Dinamu nije nikad dogodilo. Ako prodaju samo dva igrača, to više nije ista momčad, ista filozofija igre, mijenjaju se ideje trenera. Njegove metode rada bi imale smisla uklubu u kojem je on glavni, u kojem se događa ono što on kaže, a to u Dinamu nije moguće zbog konstantne prodaje, opravdane ili neopravdane. Može on stvoriti prave igrače, može on proučavati protivnika do najmanjeg detalja, može on davati vrlo kvalitetne izjave, ali u klubu koji prodaje najbolje igrače prije najvažnijih utakmica, bez prave zamjene, i u kojem se igrači dovode kad zagusti, teško da će uspjeti. Znam da se Jurčić ne može staviti ni u istu rečenicu s Halilhodžićem, ali teško da će i s ovim trenerom biti nekog pomaka.

CO
coska
17:41 27.12.2010.

floyd64 MAMU TI CETNICKU...ODI TAMO DALEKO PA OSTAVLJAJ SVOJE GLUPE, PROVOKATORSKE KOMENTARE...MARS SA OVIH STRANICA!!!