Bacali dimne bombe

Val navijačkog nasilja širi se Nizozemskom: U tri dana četiri prekinute utakmice

Foto: B/R Football via Twitter
Val navijačkog nasilja širi se Nizozemskom: U tri dana četiri prekinute utakmice
Autori Vecernji.hr, hina
14.05.2023.
u 16:58
Osim današnjeg ogleda Groningena i Ajaxa prekinuti su i susreti Twentea i NEC-a, Volendama i Sparte te Utrechta i Waalwijka. Navijači Groningena su danima najavljivali akciju protiv vodstva kluba, ali problem je očito širi
Pogledaj originalni članak

Susret 32. kola nizozemskog nogometnog prvenstva između Groningena i Ajaxa prekinut je nakon svega 12 minuta zbog izgreda domaćih navijača. Utakmica je prvi put prekinuta u devetoj minuti nakon što su domaći navijači zasuli teren crnim dimnim bombama. Pritom je jedan od navijača utrčao na travnjak s transparentom protiv klupske uprave.

Sudac Jeroen Manschot je povukao momčadi s terena, a nakon 15 minuta pauze susret je nastavljen. Međutim, nakon svega tri minute igre ponovno su bačene dimne bombe na teren, pa je sudac prekinuo susret. Nije još poznato hoće li se susret nastaviti ili će biti registriran rezultatom 3:0 za Ajax.

Val navijačkog nasilja zahvatio je Nizozemsku ovog vikenda. Osim ove, prekinute su još tri utakmice. U petak je prekinut susret Twentea i NEC-a, a u subotu susreti Volendama i Sparte te Utrechta i Waalwijka. 

Groningen je prošlog kola i matematički ostao bez izgleda za prvoligaški spas i navijači su danima najavljivali akciju protiv vodstva kluba.

Tri kola prije kraja prvenstva Feyenoord vodi sa 76 bodova, osam više od PSV-a i u nedjelju bi mogao osigurati naslov prvaka. PSV će s Ajaxom boriti i za plasman u Ligu prvaka.

VIDEO: Bišćan: Teško je zamisliti da ćemo morati bez Ivanušeca i Livakovića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
!zagreb!
18:53 14.05.2023.

Vrijeme je da nekog s balkana izvuku u europi.