REAKCIJE NA ŽDRIJEB

Van Gaal: Mogli smo i gore proći

Foto: AFP
Van Gaal: Mogli smo i gore proći
18.12.2009.
u 15:01
Reakcija trenera nogometaša münchenskog Bayerna Louisa van Gaala na ždrijeb osmine finala Lige prvaka bila je pozitivna.
Pogledaj originalni članak

Bayern je izvukao Fiorentinu, a prva utakmica igra se 17. veljače u Firenci.

- Nisam nesretan, moglo je biti mnogo gore. Fiorentina je tipična talijanska momčad, dobro organizirana s dobrim trenerom i vrhunskim igračem poput Adriana Mutua. Ali nećemo se sada njima zamarati. Mislit ćemo o tome dva ili tri tjedna prije utakmice – rekao je Van Gaal.

Osvrt na ždrijeb dao je i Realov trener Manuel Pellegrini čija će momčad u osmini finala igrati protiv Lyona.

- Lyon je jednako težak protivnik kao što bi bili i Bayern ili Inter. Nadam se da ćemo odigrati obje utakmice na najvišoj razini i proći dalje. Do prve utakmice ima još dva mjeseca i ono što je važnije od imena protivnika s kojim igramo bit će njihova forma – rekao je Pellegrini.

U prvoj utakmici Lyon na Gerlandu ugošćuje Real 16. veljače.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas nije želio reći koga smatra favoritom u susretu osmine finala Lige prvaka između svoje i momčadi Real Madrida, tek je kazao da je ždrijeb nudio i veće prepreke...

- Nismo željeli da nam ždrijeb dodijeli Barcelonu, a i susreti s Chelseajem bi bili teški. Dobili smo teškog protivnika, jednog od onih protiv kojih je privilegija igrati. Jaka su momčad, a uzvrat će se igrati na Santiago Bernabeuu, pa možemo očekivati da će biti jako motivirani.

- Igrali smo četiri puta protiv njih u utakmicama Lige prvaka i nikada nismo izgubili. Oni su sjajan tim, a nas očekuju susreti bez favorita u njima. Imamo priliku za prolazak dalje.

Susret s Realom označit će i povratak kući Karima Benzeme koji koji je Lyonov dres ovog ljeta zamijenio onim "kraljevskog kluba".

- Želim mu sve najbolje za rođendan (u subotu će napuniti 22 godine), a kakva je situacija ispala, možda ga odem i pogledati na subotnjoj utakmici u Madridu (protiv Zaragoze). Ovo mu je prilika da se vrati kući. Nadam se da nećemo biti loši u utakmicama protiv Reala - zaključio je Aulas.

Triaud: Olympiacos može biti zadovoljan 
U osmini finala nogometne Lige prvaka Bordeaux će igrati protiv Olympiacosa, što je, smatra predsjednik francuskog kluba Jean Louis Triaud, dobar ždrijeb za njegovu momčad...

- Željeli smo izbjeći Inter i u tome smo uspjeli - prvo je što je rekao Triaud, pa dodao:

- Olympiacos? Ne znam što bih rekao. I oni bi trebali biti sretni ždrijebom, također, jer ni mi nismo jako nogometno ime. Ždrijeb nije loš, ali nema smisla sad nešto posebno komentirati, više ćemo moći reći nakon što se odigraju dvije utakmice.

Nakon remija kod Juventusa Bordeaux je nanizao pet pobjeda i sa 16 bodova osvojio skupinu A Lige prvaka. Olympiacos je bio drugoplasirana momčad skupine H s deset osvojenih bodova odnosno tri manje od pobjednika grupe, londonskog Arsenala.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.