NJEMAČKI NOGOMET

Van Nistelrooij zamijenio Petrića pa zabio dva gola

Foto: AFP
Van Nistelrooij zamijenio Petrića pa zabio dva gola
13.02.2010.
u 17:48
Utakmice 22. kola njemačkog nogometnog prvenstva obilježio je napadač HSV-a Ruud van Nistelrooy koji je postigao svoje debitantske pogotke za klub u gostujućem slavlju kod Stuttgarta 3-1.
Pogledaj originalni članak

Van Nistelrooyu je ovo bio drugi nastup za HSV po transferu iz Real Madrida u siječanjskom prijelaznom roku, a istaknuo se dvama postignutim golovima, u 75. i 77. minuti, koji su hamburškom klubu donijeli tri boda i ujedno prekinuli niz Stuttgarta od sedam prvenstvenih utakmica bez poraza.

HSV je vodio od 23. minute golom Marcusa Berga, izjednačio je Stuttgart topovskim udarcem Christiana Träscha s nekih 18 metara i u tim je trenucima stvarao prilike i bio bolja momčad, ali je potom na scenu izbio Van Nistelrooy. U 65. minuti zamijenio je hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića i potom s dvije sjajne reakcije u kaznenom prostoru podsjetio na svoja najbolja izdanja iz Manchester Uniteda i Reala.

Bayer Leverkusen zadržao je vrh ljestvice domaćom pobjedom nad Wolfsburgom 2-1 golom Stefana Reinhartza i autogolom Andrea Lenza. Za Wolfsburg je zabio Edin Džeko (njegov 10. ovosezonski gol), ali to nije pomoglo aktualnom prvaku da izbjegne drugi uzastopni, te peti poraz u zadnjih sedam prvenstvenih susreta.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Werder koji je slavio na gostovanju kod Hannovera s čak 5-1. Čak 4-0 vodio je Werder već na poluvremenu, a na kraju je golove postiglo pet različitih strijelaca Niemayer, Naldo, Hunt, Pizarro i Andreasen (autogol).

Bochum je s 2-1 na svojem Rewirpower stadionu pobijedio Hoffenheim 2-1 golovima Slovaka Stanislava Šestaka i Slovenca Zlatka Dediča. Jedini gol za goste postigao je BiH reprezentativac Vedad Ibišević (sedmi ovosezonski gol) i tako prekinuo golgeterski post dug 709. minuta. Prethodni prvenstveni gol prije ove utakmice postigao je u 4-0 gostujućem slavlju kod Kölna 21. studenog u sklopu 13. bundesligaškog kola.

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić odigrao je svih 90 minuta za poraženi sastav, koji je kraj utakmice dočekao s desetoricom (u 86. isključen Gustavo).

Van Nistelrooy: Fantastičan je osjećaj zabiti dva gola
Nizozemski veteran u redovima HSV-a Ruud van Nistelrooy (33) odigrao je sjajnu utakmicu u 22. kolu njemačkog nogometnog prvenstva za svoj novi klub...

Ušao je u igru u 65. minuti umjesto Mladena Petrića i potom dvama golovima u tri minute (u 75. i 77.) , svojim debitantskim u dresu HSV-a, donio pobjedu gostima.

- Ova dva gola fantastična su za mene, ali još su važniji za moju momčad. Bilo je 1-1 i željeli smo pobijediti pod svaku cijenu. Kako sam ušao kao zamjena znao sam da moram nešto učiniti i promijeniti tijek stvari. Ova pobjeda će nam dati dodatnu motivaciju za nadolazeće utakmice - rekao je Van Nistelrooy.

Pohvale na račun Nizozemca imao je i trener HSV-a Bruno Labbadia:

- Na impresivan smo način osvojili važna tri boda. Ruudov doprinos s klupe i dva postignuta gola su sjajni, ali već smo i od prije znali njegove kvalitete u kaznenom prostoru. Sada ih je samo ponovo demonstrirao.


Rezultati 22. kola Bundeslige: Bayer - Wolfsburg 2:1, Bochum - Hoffenheim 2:1, Hannover - Werder 1:5, Hertha -Mainz 1:1, Stuttgart - HSV 1:3.

Poredak: Bayer 48, Bayern 45 (-1), Schalke 42 (-1), HSV 39, Borussia (D) 36 (-1)...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.