VIŠE OD BARCELONE, ATLETICA...

Vatreni se pune nogometašima iz Dinama, samo još slavni Real ima ovoliko igrača u finalu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
18.06.2023.
u 17:51
Dinamo može biti počašćen što je imao četiri A-reprezentativca u finalu Lige nacija i po tome drži sam vrh. Naime, plavi će u tom finalu imati Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Luku Ivanušeca i Brunu Petkovića. Samo će još madridski Real će imati svoja četiri igrača u tom finalu (Modrić, Asensio, Carvajal i Fernandez).
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će odigrati još jedno veliko finale, nakon kojeg će naši reprezentativci na odmor, neki duži, a neki i vrlo kratak jer dosta klubova rano počinje s pripremama. Među njima je i Dinamo koji se već sutra okuplja i Igor Bišćan morat će pričekati da mu se A-reprezentativci barem malo odmore.

Dinamo može biti počašćen što je imao četiri A-reprezentativca u finalu Lige nacija i po tome drži sam vrh. Naime, plavi će u tom finalu imati Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Luku Ivanušeca i Brunu Petkovića. Samo će još madridski Real će imati svoja četiri igrača u tom finalu (Modrić, Asensio, Carvajal i Fernandez). Primjerice, Barcelona će imati tri igrača na popisu za finale (Fati, Alba i Gavi) kao i Real Sociedad (Le Normand, Merino i Zubimendi).

Gledajući polufinalne susrete, četiri igrača Dinama imala su značajniju ulogu od četiri igrača Reala. Najviše je od madridske momčadi odigrao Luka Modrić, svih 118 minuta u pobjedi 4:2 nad Nizozemskom u kojoj je ponovno briljirao kao i nebrojeno puta dosad. Punu je minutažu odradio i Livaković na vratima reprezentacije, dok je Josip Šutalo igrao 90, a zadnjih 30 minuta perfektno je odradio Bruno Petković, ne samo pogotkom i izborenim jedanaestercem. Na lijevom krilu Luka Ivanušec igrao je 78 minuta i asistirao Pašaliću za pogodak.

Plavi igrali više od realovaca

Osim Modrića u našoj vrsti, ostali igrači madridskog Reala u susretu s Italijom igrali su puno manje, zanimljivo da ni jedan njihov igrač nije bio u početnoj postavi Španjolske, u igru je na poluvremenu ušao samo Asensio, dok su Caarvajal i Nacho Fernandez ostali na klupi.

Očito je da Dinamo i dalje puni reprezentaciju, uostalom od 23 igrača koje je Dalić imao u ovoj akciji njih 12 prošlo je kroz Dinamo, najmanje je trag u Maksimiru ostavio Borna Barišić, dok su svi ostali iza sebe ostavili, ili to još čine, dublji trag u Dinamu.

No jasno je da će Dinamo zbog toga što je imao četiri igrača u finalu patiti na pripremama. Njih će se četvorica priključiti kasnije, stvarno su zaslužili odmor, kao i reprezentativci drugih zemalja koji su igrači plavih.

Dakle, plavi će se okupiti sutra u 10 sati u Maksimiru. Na toj prvoj prozivci Igor Bišćan imat će kadar s dosta mladih igrača i igrača koji su bili na posudbama u prošloj sezoni. Tako bi se danas u Maksimiru trebali pojaviti vratari Zagorac, Nevistić i junior Rajić, potom obrambeni: B. Šutalo, Bočkaj, Bernauer, Gurlica, Perić i Štefulj, vezni: Lukanić, Mišić, Ljubičić, Soldo, Vasilj i Vrbančić te ofenzivci: Barišić, Drmić, Špikić, Topić, Marin i Rukavina. Potom će se priključivati ostali, tako bi 22. lipnja trebali s posudbi stići Krdžalić i Sučić, 25. Emreli, a 29. lipnja, kad plavi idu u Sloveniju na Brdo kod Kranja, trebali bi se priključiti Ristovski, Menalo, J. Šutalo, Ivanušec, Livaković, Moharrami i Petković.

Još nedostaju i U21 reprezentativci koji su na Europskom prvenstvu i za Bulata, Baturinu i Perkovića još se ne zna kad će se priključiti, ovisno o tome kakav će rezultat polučiti momčad koju vodi izbornik Dragan Skočić.

Pažljivijem iščitavanjem svih tih imena plavih igrača nije teško zaključiti da nedostaju neka imena koja smo očekivali na početku priprema Dinama. No, koliko znamo, ti igrači imaju neke ponude i pokušavaju riješiti svoje transfere. Tako Sandro Kulenović, koji je bio na posudbi u Lokomotivi, ima ponudu iz SAD-a, u MLS-u, Niko Janković bio je u Rijeci i tamo bi mogao i ostati, Mario Ćuže nakon odličnih partija u Zrinjskom mogao bi karijeru nastaviti u Poljskoj. Marka Tolića rado bi zadržao Damir Krznar u Mariboru u kojem je jako dobro igrao, očekivali smo ga u Maksimiru, ali on ima ponudu Slovana iz Bratislave.

U Maksimiru će tako čekati vijesti o njihovu mogućem odlasku u spomenute klubove, ali će isto tako osluškivati što će se događati sa stožernim igračima. Samim ulaskom u finale Lige nacija sigurno je da su povećanu pozornost europskih klubova privukli Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Ivanušec i Bruno Petković. I dosad se stalno nagađalo o odlasku te četvorice, o bogatim transferima. A na ovoj posljednjoj pozornici ove sezone na kojoj su nastupili ponovno su pokazali zavidnu kvalitetu i, ako je neki od zainteresiranih klubova i dvojio, samo je dobio potvrdu vrhunske kvalitete.

Plavi će u sastavu koji je Bišćanu na raspolaganju od danas prije odlaska u Sloveniju odigrati utakmicu s NK Dugo Selo u na njihovu stadionu (24. lipnja u 18 sati) u povodu stogodišnjice ovog kluba koji je svojevremeno plave izbacio iz kupa. U Sloveniji su u planu tri utakmice, s Koprom, bugarskim CSKA 1948 Sofia, dok treći suparnik još nije potvrđen, no to bi mogao biti Slovan iz Bratislave.

Sve počinje s Hajdukom

Napomenimo da će Dinamo već svog drugog radnog dana u novoj sezoni saznati i s kim će otvoriti europske kvalifikacije za Ligu prvaka, prva utakmica na rasporedu je 25. ili 26. srpnja, a već 24. srpnja saznat će i potencijalnog suparnika u trećem pretkolu. A prije svega kreće sa Superkupom protiv Hajduka, a onda će u prvom kolu HNL-a ponovno u Maksimiru ugostiti Splićane.

>> Krunoslav Simon o Modriću: "Već toliko dao reprezentaciji, zahtjevati išta nije korektno"

 
OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.