OVO MU JE PRVI SP

Vatrenima sudi Talijan s kojim imaju iskustva: Oštetio nas je u porazu protiv Engleza

Foto: Dylan Martinez/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil
Foto: martin Rickett/PRESS ASSOCIATION
Engleska reprezentacija uo?i utakmice protiv Hrvatske, Harry Maguire pozdravio se s Lovrenom
Foto: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari
QAT, FIFA WM 2022, Argentinien vs Mexiko
13.12.2022.
u 07:48
Orsato se smatra najboljim talijanskim sucem, ali pamtimo njegovu grešku na prošlom Euru. U Kataru je sudio uvodnu utakmicu SP-a između domaćina i Ekvadora, ali i susret između Argentine i Meksika koji su gaučosi dobili sa 2-0. Ponovno je sada dobio Argentince, koji igraju protiv nas.
Pogledaj originalni članak

Talijanski sudac Daniele Orsato (47) dijelit će pravdu na današnjem polufinalu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine na stadionu Lusail. Iskusnom Talijanu pomagat će sunarodnjaci Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Mohammed Abdulla Mohammed četvrti sudac.

>> Juranović: 'Nisam igrač od 20-30 milijuna eura kao što mediji rade cifre, ali nikad ne odustajem!'  

VAR sudac bit će Talijan Massimiliano Irrati, asistent na VAR-u je Talijan Paolo Valeri, dok će VAR zaleđe kontrolirati Amerikanka Kathryn Nesbitt.

Rođen je u Vicenzi, a FIFA-in sudac je od 2010. godine i ovo mu je prvo Svjetsko prvenstvo u ulozi glavnog suca. U Rusiji je 2018. bio VAR sudac.

Orsato se smatra najboljim talijanskim sucem, a prije dvije godine sudio je finale Lige prvaka između Bayerna i Paris SG-a.

U Kataru je sudio uvodnu utakmicu SP-a između domaćina i Ekvadora, a sudio je i susret između Argentine i Meksika koji su gaučosti dobili sa 2-0.

Hrvatskoj je do sada sudio tri puta. Prvi put 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv Češke (4-2). Sretan nam je bio i 2019. protiv Mađarske (3-0) u kvalifikacijama za EURO.

Sudio nam je i protiv Engleske u porazu 1-0 na startu Europskog prvenstva 2020. i neće nam ostati u dobrom sjećaju s utakmice na mitskom Wembleyu. Tada nije svirao očiti prekršaj na Andreju Kramariću pri početu akcije iz koje su domaćini zabili jedini gol, ali VAR ga nije smio poništiti jer je to bila pasivna akcija, ocijenio je nakon dvoboja poznati sudački ekspert HTV-a Marijo Strahonja.
 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VO
Votum
10:12 13.12.2022.

Za obavljanje prljavih poslova, zovi Talijane. Pa oni i na travi u i VAR-u?! Hm 🤔

V0
Vlaskoulicanec3.0
15:49 13.12.2022.

Nekak mi je preveč Talijana na jednoj hrpi...

PE
Perp
10:48 13.12.2022.

Šta se to desava danas?