Cedevita

Veber oduševljen: Na Sardiniju idu i navijači

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Veber oduševljen: Na Sardiniju idu i navijači
08.11.2013.
u 08:30
Rijetko viđen preokret i pobjeda nad Dinamom iz Sassarija izazvali euforiju. Igrači još nisu sudjelovali u takvoj utakmici, a Repeša, Mršić i Mamić jesu kada je Acina Hrvatska ispustila plus 19 na EP-u u Turskoj.
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Cedevite izveli su protiv Dinama sa Sardinije rijetko viđen preokret. Neke su dionice iz te utakmice doista nešto nezaboravno. Deset minuta prije kraja Zagrepčani su zaostajali 20 koševa, a onda je Delaš tricom začeo seriju od 26:0. Posljednju četvrtinu cedevitaši su dobili sa 32:4 za pobjedu 94:83, a to sve raspametilo je i predsjednika kluba Mladena Vebera:

– Kakav preokret, od kidanja živaca do ekstaze! Oduševljen sam! Mladost ludost! Svaka im čast na borbenosti, ali i stožeru koji ih je uvjerio da se i onakav zaostatak može preokrenuti. Ovo je dobar razlog da na uzvrat na Sardinij, idemo čarterom i s navijačima!

Uz odlične role kapetana Sutona (17 koševa, 10 skokova), najboljeg defenzivca Ramljaka (15 koševa), probuđenog šutera Delaša (tri trice), energičnog Babića (tri trice), junak preokreta bio je Nolan Smith (14 koševa u posljednjih šest minuta), učenik Krzyzewskog na sveučilištu Duke:

– Prvi sam put dio ovakvog preokreta, dio ovako borbene momčadi. Trener stalno govori da ne posustajemo u obrani i da će iz toga proizaći i nešto dobro u napadu, i to se i dogodilo.

Ovakvo što nikad se nije dogodilo ni treneru Jasminu Repeši koji je na kraju još ganjao i koš-razliku.

– Pozvao sam time-out dvije i pol sekunde prije kraja jer nikad ne znaš koliko ti na kraju u krugovima može biti važna ona Smithova trica sa sirenom.

Doduše, bio je Repeša jednom u takvoj situaciji velikog preokreta u posljednjoj četvrtini, ali na gubitničkoj strani. U famoznoj utakmici četvrtfinala Eurobasketa 2001. u Turskoj protiv domaćina kada je protraćeno “plus 19” iz 27. minute. Jasko je tada bio pomoćnik Aci Petroviću, a u momčadi su bili današnji sportski direktor Matej Mamić i pomoćnik Veljko Mršić.

– Kao trener sam u Vareseu protiv Fortituda okrenuo minus 17 u zadnjih osam minuta, no kao igrač nisam ništa slično doživio – kaže Mršić, a tim-menadžer Mate Skelin bio je u sličnoj situaciji, ali bez hepienda.

– Kad sam bio igrač Krke, a trener nam je bio Spahija, trebali smo u Orthezu pobjedu od 16 razlike za prolaz u euroligaški Top 16. Mislim da smo u 30. minuti gubili 20-ak, a na koncu smo i dobili točno 16. No, dok smo se mi veselili, Fortitudo je dobio CSKA u Moskvi pa nismo prošli.

>> U Cedevitu dolazi Allan Ray, kojeg je Repeša već vodio
>> Kakav preokret! Cedevita bila na -20 pa srušila Sassari

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
09:02 08.11.2013.

cestitke ali ostanite na zemlji jer je 30 minuta bilo jako jako lose a sve ostalo se dogadja jednom u zivotu, ispucali ste kredit