KVALIFIKACIJE Hrvatski tenisač zapeo na trećoj prepreci

Veić bez glavnog ždrijeba u Beogradu

04.05.2009.
u 14:21
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisač Antonio Veić ipak se nije uspio pridružiti Ivi Karloviću i Ivanu Ljubičiću u glavnom ždrijebu Serbian Opena, prvog beogradskog ATP turnira.

Veić je u trećem, ujedno i posljednjem kolu kvalifikacija poražen od prvog nositelja kvalifikacija, Rumunja Victora Crivoia 2:6, 6:2 i 6:4 nakon dva sata i pet minuta igre.

Naš je tenisač pružio odličan otpor 112. tenisaču svijeta, a na kraju je izgubio u tri seta, iako je dobio prvi sa uvjerljivih 6:2.Veić je bolje izgledao na početku meča, iskoristio je dvije od pet ponuđenih lopti za obrat i obranio svoju jedinu, te je sigurno otvorio meč dobivenim prvim setom 6:2. Ipak, odmah u sljedećoj dionici susreta Rumunj agresivnijom igrom vraća Veića na početak, a prijelomni trenutak meča radi kod 4:4 u trećem setu, nakon čega čuva svoj početni udarac i povećava omjer u međusobnim ogledima protiv hrvatskog igrača na 2:0.

Prvi je dvoboj riješio u svoju korist lani na Challengeru u talijanskom Comu, gdje je bilo 7:6(5) 6:1.

Danas će u prvom kolu igre parova nastupiti Roko Karanušić i Ivo Karlović. Protivnici su im Nizozemac Wassen i Slovak Zelenay.

ATP Beograd, kvalifikacije, 3. kolo:

Crivoi - Veić 2:6, 6:2, 6:4

Pogledajte na vecernji.hr