DA SE SPRIJEČI AIDS

Velika Britanija šalje 42 milijuna kondoma u JAR

Foto: AFP
Velika Britanija šalje 42 milijuna kondoma u JAR
09.03.2010.
u 12:43
Velika Britanija potvrdno je odgovorila na apel za pomoć koji je za nedavnog posjeta Londonu uputio južnoafrički predsjednik Jacob Zuma. Organizatoru SP-a Britanci će poslati oko 42 milijuna kondoma kako bi se pomogla prevencija AIDS-a.
Pogledaj originalni članak

Poznato je da je Južnoafrička Republika jedna od zemalja najugroženijih tom fatalnom bolešću, pa je tako južnoafrička vlada, kao i njen predsjednik, apelirao na pomoć na globalnoj razini.

Prema pisanju engleskog dnevnika The Guardiana, za trajanja SP-a u južnoafričkom ministarstvu zdravlja očekuju dolazak oko 40.000 novih prostitutki u tu zemlju u potrazi za mušterijama, kao i dolazak pola milijuna stranih posjetitelja, pa se nastoji djelovati preventivnim mjerama.

U Africi se, prema nekim procjenama, od AIDS-a službeno liječi oko četiri milijuna oboljelih, dok je još toliko onih kojima je pomoć nužno potrebna, a koji je ne primaju.

Diljem svijeta od AIDS-a boluje oko 33 milijuna ljudi, a samo prošle godine, procjenjuje se, virusom HIV-a zaražena su dodatna dva milijuna ljudi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MJ
ma ja pamet
13:52 09.03.2010.

pa kakve to veze sa sportom ima???