hrvatski zlatni dečko

Veliko priznanje za vatrenog: Ponajbolji mladi svjetski branič ušao u najuži izbor za prestižnu nagradu

Foto: Jan Woitas/DPA
Veliko priznanje za vatrenog: Ponajbolji mladi svjetski branič ušao u najuži izbor za prestižnu nagradu
14.10.2022.
u 10:59
Gvardiol nije participirao u zadnjem ciklusu Lige nacije zbog ozljede, ali se očekuje da bude ključna karika u obrani Hrvatske za vrijeme katarskog Mundijala.
Pogledaj originalni članak

Joško Gvardiol osvojio je sve ljubitelje nogometa u Njemačkoj i Hrvatskoj, a sada je dobio novo priznanje i od uglednog talijanski lista Tuttosport.

Naime, stoper RB Leipziga je svrstan među 20 kandidata za prestižnu nagradu golden boy, koja se svake godine dodijeljuje najboljem mladom igraču Europe. 

Podsjetimo, Hrvatska je imala čak tri predstavnika dok se na listi nalazilo 40 imena, osim Joška, tu su bili i Luka Sučić iz Salzburga te Dinamov Martin Baturina

Nagrada golden boy je ustanovljena 2003., a s godinama je postala jedna od najvažnijih nogometnih nagrada za mlade igrače. Talijanski Tuttosport je idejni začetnik, a s vremenom su se u glasanje uključilo još 11 sportskih redacija diljem 'starog kontinenta'.

Najveće šanse za osvajanje imaju Barcin Gavi te Borussijin Jude Bellingham, tu su još Benjamin Šeško, Pedri...

 

 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RO
Roko
11:37 14.10.2022.

I Sučić i Baturina su bolji igrači od Gvardiola. Joško je dobar igrač, ali ga previše hvale. Dečko je mlad i dizanjem u nebesa "pokvariti" će ga. Sve novine su pune njegovog prezimena, a u reprezentaciji baš ništa posebno nije pokazao. Strepim kada je lopta kod njega, jer često griješi. Novinari, spustite ga na zemlju!