VELIKI INTERVJU

Veljko Mršić u iskrenom istupu otkrio zašto je odustao od hrvatske reprezentacije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Hrvatski košarkaši izgubili od Njemačke u napetoj završnici kvalifikacija za OI
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatska preživjela dramu i ostala u igri za Olimpijske igre
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Hrvatski košarkaši izgubili od Njemačke u napetoj završnici kvalifikacija za OI
18.04.2022.
u 07:00
- Bio sam potpisao ugovor (s Hrvatskom) na dvije godine i samo tijekom prve nisam mogao raditi u nekom klubu. Namjera je bila posložiti reprezentaciju da igra dobro i da se plasira na Europsko prvenstvo.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski košarkaški trener Veljko Mršić (51), koji je ovaj mjesec produžio ugovor sa španjolskim prvoligašem Río Breoganom, rekao je da je u siječnju otišao s mjesta izbornika Hrvatske jer je "došao do kraja ciklusa" s reprezentacijom.

Mršić je od svibnja 2019. vodio reprezentaciju Hrvatske no u siječnju 2022. je ju napustio kako bi postao trener Río Breogana, kluba koji je tada zauzimao 7. mjesto među 18. klubova u prvenstvu.

- U Hrvatskoj su također govorili: ostavlja reprezentaciju kako bi otišao u skromnu ekipu, ne velikana. No dogodile su se stvari koje su ukazivale da je došao kraj ciklusa - izjavio je Mršić u intervjuu objavljenom u nedjelju u španjolskim novinama AS.

- Bio sam potpisao ugovor (s Hrvatskom) na dvije godine i samo tijekom prve nisam mogao raditi u nekom klubu. Namjera je bila posložiti reprezentaciju da igra dobro i da se plasira na Europsko prvenstvo. Dvije godine su se pretvorile u tri, a tijekom druge su mi opet bili rekli da ne mogu raditi u klubu - dodao je.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatska preživjela dramu i ostala u igri za Olimpijske igre

Mršić je prije tri mjeseca potpisao za Río Breogán, klub iz sjevernog grada Luga, do kraja tekuće sezone.

- Raditi samo dva tjedna tijekom sezone mi se činilo premalo pa sam zato odlučio otići u ovaj klub - rekao je.

Na mjestu izbornika Hrvatske zamijenio ga je Damir Mulaomerović koji će voditi reprezentaciju u rujnu na Europskom prvenstvu.

Mršić je ovaj mjesec produžio suradnju sa španjolskim klubom potpisavši ugovor do ljeta 2023. godine. Río Breogán je u nedjelju izgubio na gostovanju kod drugoplasirane momčadi prvenstva Real Madrida 65:90 pa zauzima deseto mjesto na ljestvici. Od istog protivnika je bio ispao u četvrtfinalu španjolskog kupa nakon 67:73, na turniru gdje se igrala jedna utakmica.

Susret u nedjelju bila mu je prva bez 22-godišnjeg Džanana Muse, najučinkovitijeg igrača momčadi. Musa je tijekom prethodne utakmice s Manresom primio udarac koji je napravio rupturu ždrijela pa je nekadašnji igrač Cedevite prošao operacijski zahvat u petak.

- Kada je završila utakmica s Manresom mislili smo da je riječ tek o udarcu, ničemu bitnome. No nakon 23 sata su nam javili da ga je potrebno operirati i da će vjerojatno propustiti ostatak sezone - rekao je Mršić.

- Sve nas je to pogodilo, pvenstveno kao osobe. Nije potrebno niti reći što smo sve izgubili na terenu bez njega, ali to je sekundarno. Najbitnije nam je da se oporavi - dodao je.

>>> Atmosfera na utakmici Hajduka i Gorice

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

SS
sokac sa drave
20:24 18.04.2022.

Kada kao trener nemas rezultata onda moras otici,to je ustvari nepisano pravilo u sportu.On jednostavno nije imao rezultate iza svoga rada kao trener.

RA
radolizem
14:10 18.04.2022.

Veljko Mršić je dobro odlučio. Da je ostao u Hrvatskoj, dosađivao bi se u Zagrebu, glavu bi mu punili Stojko i Dino, ovako radi svoje u Španjolskoj, ima neke obveze i vrijeme mu ide. Još tako treba izdržati do 65-e godine, proći još koji klub u Italiji i Španjolskoj, može i druga liga, nebitno. Bitno je samo da fino papa, popije buteljku vina i da u lagodnom životu dočeka 65-u godinu. U Španjolskoj uvijek ima lijepih i mladih Kolumbijki od 30 godina, svaki tjedan po jednu upisivati u radnu knjižicu i više ne treba.

RA
radolizem
14:03 18.04.2022.

U Hrvatskoj bi poludio! Bolje mu je da ima svaki dan obvezu ustati u 7, 30 , razmišljati o treningu i igračima, nego 11 mjeseci ljenčariti i čekati 4 godine SP ili OI na koje se Hrvatska ionako neće plasirati. Ovako, radi u Španjolskoj, ima neke obaveze, ako i dobije otkaz barem će mu proći 6 mjeseci u životu. Nebitno je kakav si trener, bitno je da živiš u Italiji, Španjolskoj, pomalo radiš kao trener, piješ fina fina, jedeš fiorentinu, pršut Pata Negra...