WTA MASTERS Amerikanka izborila finale nakon velike borbe protiv igračice svijeta

Venus Williams preko Janković do finala

08.11.2008.
u 21:05
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Vera Zvonarjeva pobijedila sunarodnjakinju Elenu Dementijevu u prvom polufinalu WTA Mastersa u Dohi, isto to uspjelo je i Amerikanki Venus Williams koja je za finale morala svladati prvu igračicu svijeta, Srpkinju Jelenu Janković.

Očekivala se velika borba, a to su ove dvije sjajne tenisačice i priredile. Venus je slavila u tri seta (6:2, 2:6, 6:3) i na taj način stigla do svog prvog finala na završnom turniru godine. Williams je odigrala sjajan prvi set i uvjerljivo slavila sa 6:2, samo da bi Janković u drugom setu uzvratila mjerom.

Treći set nije bio jednostavan za Amerikanku iako rezultat možda govori suprotno. Imala je Janković priliku za povratak u meč pri vodstvu Williams 4:2, ali Amerikanka spašava četiri break lopte i na kraju uspješno privodi susret kraju.

U finalu je očekuje najugodnije iznenađenje turnira, Vera Zvonarjeva, koja je kao osma nositeljica do finala stigla bez ijednog poraza. WTA Masters, Doha, polufinale:
Venus Williams - Jelena Janković 6:2, 2:6, 6:3

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr