ATP MONTE CARLO

Verdasco produžio ''šihtu'' za sat vremena

Foto: REUTERS
Verdasco produžio ''šihtu'' za sat vremena
16.04.2010.
u 19:51
Srbin Novak Đoković i Španjolac Fernando Verdasco izborili su međusobni dvoboj u gornjem dijelu ždrijeba na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu.
Pogledaj originalni članak

Đoković je prošle godine igrao finale u Monte Carlu i izgubio od Rafaela Nadala, a ove je godine postavljen za prvog nositelja. U četvrtfinalu je svladao Argentinca Davida Nalbandiana sa 6:2, 6:3 za 79 minuta igre. Bio je to njihov četvrti dvoboj i treća Đokovićeva pobjeda.

Fernando Verdasco sasvim je nepotrebno zakomplicirao meč protiv sunarodnjaka Alberta Montanesa, pobjednika nad Marinom Čilićem u osmini finala. Verdasco je dobio prvi set sa 6:3 i poveo sa 5:1 u drugom, a onda je neobjašnjivo stao. Niti tri meč-lopte nisu mu bile dovoljne da bi okončao posao. Montanes je set doveo do tie-breaka u kojem je slavio sa 7:4.

No, u trećem je setu Verdasco opet zaigrao dobro pa je Montanes uhvatio samo 6 poena i ostao bez gema. Verdasco je slavio sa 6:3, 6:7(4), 6:0, ali je na terenu proveo dva sata i šest minuta, a mogao je igrati gotovo sat vremena manje…

Đoković protiv Verdasca ima 5-2 u pobjedama, a 2-1 na zemljanoj podlozi. Verdasco je dobio njihova prva dva meča, a potom je drugi tenisač svijeta zaredao pet pobjeda.

Podsjećamo, ranije su u polufinale ušli Španjolci Rafael Nadal i David Ferrer.

 

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Đoković (1) – Nalbandian 6:2, 6:3

Verdasco (6) – Montanes 6:3, 6:7(4), 6:0

Nadal (2) - Ferrero (9) 6:4, 6:2

Ferrer (11) - Kohlschreiber 7:5, 7:6(1)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.