VIDA I DUJMOVIĆ

Vida: Nije sramota za Hrvatsku sjediti na klupi!

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Vida: Nije sramota za Hrvatsku sjediti na klupi!
08.06.2012.
u 23:08
U Oslu smo svi bili opušteni, pa nje bilo ni vremena da “udarim nekoga” - pojašanjava izostanak agresije protiv Norveške Tomislav Dujmović
Pogledaj originalni članak

Domagoj Vida i Tomislav Dujmović pripadaju skupini igrača koji su još uvijek u mislima izbornika Slavena Bilića dvojbeni za nastup protiv Irske. No, obojica spremno čekaju izbornikov "mig", Dujmović kaže:

- Još ne znamo sastav, izbornik nam nije rekao tko će igrati. Više pričamo o Ircima nego o nama, što je i dobro, ali i nije, jer bismo poglavito trebali misliti o našoj igri. Nadam se da ću igrati, vidjet ćemo hoće li to biti od prve minute ili ću dobiti minutažu tijekom dvoboja.

U Oslu niste bili na željenoj razini, nedostajalo je agresivnosti?

- Pokušavao sam igrati kao i inače, ali cijela je momčad igrala opuštenije i daleko od igrača, pa nije bilo ni vremena da "udarim nekoga", kako se to kaže!

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati na Euru?

- Vjerujem da ćemo se podići na višu razinu, natjecanje prepuno naboja i motivacije, kao što je Euro, to jednostavno zahtijeva od nas. Moramo igrati kao protiv Turske, to je bilo naše pravo lice, uvjeren sam da ćemo tako dobri biti i protiv Iraca.

Irci će igrati zatvorenije, osim probijanja tog "bunkera" po bokovima, bit će neophodni i udarci veznih igrača iz daljine. Vježbate li to?

- Sve vježbamo. Iako, našu najveću šansu vidim u proboju po bokovima i bilo bi sjajno kad bismo poveli negdje do 30. minute, tada bismo utakmicu odveli u našem smjeru. Moramo biti strpljivi, naravno da ćemo i mi iz drugog plana pokušavati ugroziti irska vrata, jer je teško očekivati da će neki naš igrač izbiti sam ispred vratara. U Španjolskoj sam znao zabijati golove izvan 16-erca, ali tamo se igra malo drukčiji nogomet, kudikamo ofenzivniji...

Hoćete li biti razočarani ne budete li igrali s Irskom?

- Iskreno, ne! Jer, biti razočaran je možda preteška riječ. Međutim, očekujem određenu minutažu, smatram da sam pokazao da se na mene može računati. Najvažnije je da pobijedimo Irce i dobro startamo, osobni interesi moraju biti u drugom planu. Ali, sigurno bih bio razočaran kad u tri utakmice u skupini ne bih odigrao ni minute – rekao je Dujmović, a na isti upit Vida je ovako odgovorio:

- Svi mi želimo igrati. Sigurno je da bih osjetio malo gorčine, onako u sebi, ali neću biti razočaran. Ovo je reprezentacija i sve moramo podrediti momčadskom uspjehu, nije sramota sjediti na klupi u hrvatskom dresu!

Potom je naglasio:

- Svi smo napeti, jedva čekamo nedjelju i dvoboj s Irskom! Bit će dobro...

Je li vam izbornik najavio da ćete igrati?

- Nismo o tome razgovarali, koga god Bilić izabere neće pogriješiti. Vjerujem da ćemo obranu zatvoriti i zabiti im barem jedan gol za pobjedu.

U Oslu je "curilo" na sve strane...

- Nije bilo dobro, ali nije za to kriv samo zadnji obrambeni red. Obrana se igra od napada, a mi nismo dobro stajali na terenu. I kad je tako, onda sve ispadne loše kako je bilo u Oslu. Moramo svi zajedno pomagati jedan drugome, svi moramo igrati obranu...

Snalazite li se bolje na srednjem braniču ili na desnom boku?

- Na srednjem braniču, ali za Hrvatsku ću igrati sve što treba – rekao je Vida, kojeg će s tribina u nedjelju bodriti brat i nekoliko osječkih prijatelja. A otac Rudika, nekad sjajni napadač, ostat će doma...

- Tata je moj najveći kritičar i najviše voli gledati utakmicu iz fotelje, ha, ha...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr