Zagreb - Split 0:2

Vidaković branio nemoguće

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Vidaković branio nemoguće
28.10.2011.
u 20:02
U razmaku od samo dva dana nogometaši Zagreba i Splita odigrali su dvije utakmice.
Pogledaj originalni članak

Zagrebaši su u utorak bili bolji u osmini finala hrvaskog kupa (2:1), a u utakmici 13. kola tri boda osvojili su Spličani koji su se pobjedom bodovno izjednačili sa Hajdukom. Nakon loše igre u Zaprešiću gdje su izgubili od Intera (1:3), Zagrebaši su odigrali jednu dopadljivu utakmicu.

S obzirom da se Spličani nisu došli braniti prilike su pljuštale na obje strane. Od mnoštva dobrih prilika najizgldniju je imao Duje Čop u 51. minuti.

Njegov udarac glavom sa samo četiri metra sjajno je obranio Igor Vidaković.U prvom poluvremenu više od igre imali su domaći, ali su izglednije prilike imali gosti. Tražili su Zagreašui u čak tri slučaja jedanaesterac. Jednom zbog prekrašaja, a dvaput zbog igrannja rukom. Splićani su doduše igrali rukom, ali u oba slučaja nije bilo namjere. Nakon pola sata gosti su poveli.

Mateo Pavlović napravio je prekrašaj na rubu šesnaesterca,  a Ante Vitaić sjajno je pogodio mrežu.

Vidaković se nije ni pomaknuo. Mogao je Golubić deset minuta kasnije povećati prednost ali je ponovno udarac sa sasmo nekolko metara odlično obranio Vidaković. U 70. minuti Zagreb ostaje bez Pavloivća. Ponovno je napravio prekršaj na rubu šesnaesterca. Dobio je drugi žuti, a udarac Vitaičća ovoga puta je domaći vratar uspio ukrotiti.

Zagreb - Split 0:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme prohladno. Gledatelja 600. Sudac Burilo (Osijek)
Strijelci: 0:1 Vitaić (59), 0:2 Rebić (90)
Žuto-crveni kartoni: Pavlović (79), Šimić (87)

ZAGREB: Vidaković, Jurendić, Pavlović, Pelaić, Štiglec (od 63. Celiščak), Maleš, Abdurahimi (od 63. Dedić), Štrok, Šovšić, Nikšić, Frljužec (od 83. Medić). Trener Gordan Ciprić

SPLIT: Vuković, Marčić, Galović, Vidić, Budiša, Vitaić, Šimić, Čapin (od 54. Rebić), Erceg, Čop (od 86. Baraban), Golubović (od 90. Lojić). Trener Tonči Bašić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
06:59 29.10.2011.

gledatelja 600! U Zagrebu na utakmici prve !!! HNL.