POGLEDAJTE NAGLASKE

VIDEO Barca srušila Real u prvom 'El Clasicu': Prekrasan Raphinhin pogodak i tučnjava obilježili susret

Foto: Stephen R. Sylvanie/REUTERS
Soccer: International Friendly Soccer-Real Madrid at Barcelona
Foto: Stephen R. Sylvanie/REUTERS
Soccer: International Friendly Soccer-Real Madrid at Barcelona
Foto: Stephen R. Sylvanie/REUTERS
Soccer: International Friendly Soccer-Real Madrid at Barcelona
24.07.2022.
u 07:30
Luka Modrić odigrao je drugo poluvrijeme za Kraljevski klub.
Pogledaj originalni članak

Čudesni pogodak Raphinhe odlučio je dugo iščekivano predsezonsko izdanje El Clasica kada je Barcelona pobijedila Real Madrid u električnom susretu u Las Vegasu.

Na utakmici su debitirali Robert Lewandowski (Barcelona) i Antonio Rudiger (Real Madrid): Lewandowski se u nekoliko navrata približio, a Rudiger je igrao na lijevom beku, gdje je većinu vremena na terenu držao Raphinhu.

Ali Raphinha, Barcelonino novo ljetno pojačanje iz Leedsa Uniteda, iskoristio je nagradnu igru ​​Real Madrida i pogodio lijevom nogom raketu u desni kut u 27. minuti i pogodak je ostao pobjednički. Bio je to Raphinhin drugi pogodak u isto toliko predsezonskih utakmica za njegov novi klub.

Real Madridu je očito nedostajao njihov napadač i kapetan Karim Benzema, koji nije bio dio momčadi za utakmicu. Eden Hazard, a kasnije Marco Asensio i Mariano Diaz, popunjavali su prazninuu najbolje što su mogli, ali izostanak finišera bio je očit. Real Madrid završio je utakmicu bez udaraca u okvir gola.

Utakmicu su obilježile i povišene tenzije tako da je nakon prkršaja na Albi došlo i do naguravanja među igračima.

Barcelona je usred američke turneje od četiri utakmice koja je započela pobjedom 6-0 protiv Inter Miamija. Osim El Clasica u Las Vegasu, Barcelona će odigrati i utakmice protiv Juventusa (27. srpnja) i  New York Red Bullsa (31. srpnja). Nakon tradicionalne predsezonske utakmice Joan Gamper kupa protiv meksičkog Pumas UNAM-a (7. kolovoza), Barca će sezonu španjolske La Lige započeti kod kuće protiv Rayo Vallecana (13. kolovoza).

El Clasico je bila prva predsezonska utakmica Real Madrida, a njihovo prvo službeno natjecanje odigrat će se 10. kolovoza u UEFA Superkupu protiv Eintracht Frankfurta. Njihovo otvaranje sezone u La Ligi dolazi 14. kolovoza u gostima kod Almerije. Predsezona Real Madrida u cijelosti će se odigrati na tlu SAD-a sa sljedećim utakmicama protiv Club America (27. srpnja) i Juventusa (31. srpnja). 

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.