BUKAYO SAKA

VIDEO Bio je tragičar Eura 2020. i meta rasista. 'Eksplodirao' je i sada zabio golčinu Ukrajincima

Foto: Matthew Childs/REUTERS
UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group C - England v Ukraine
Foto: Carl Recine/REUTERS
UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group C - England v Ukraine
Foto: John Walton/PRESS ASSOCIATION
Arsenal v AFC Bournemouth - Premier League - Emirates Stadium
26.03.2023.
u 19:19
Njegov učinak jedan je od razloga zašto je Arsenal pred osvajanjem naslova u Premier ligi. Upravo je oduševio Wembley...
Pogledaj originalni članak

Nema vrijednijeg igrača u Premier ligi od Arsenalovog krilnog napadača Bukaya Sake (21). Barem ako pitate Transfermarkt, koji ga je nedavno učinio i četvrtim najskupljim igračem svijeta - vrijednost mu prema njihovim procjenama iznosi 110 milijuna eura. Za jednog mladića, rođeni Londončanin prošao je već dug put. Bio je tragičar Engleske u finalu Europskog prvenstva nakon što je u raspucavanju jedanaesteraca promašio svoj udarac s bijele točke i Talijani osvojili naslov.

Postao je meta rasističkih uvreda i prijetnji, no to ga nije pokolebalo. 'Eksplodirao' je na terenu, samo u tekućoj sezoni Premier lige u 28 nastupa postigao 12 pogodaka i dodao deset asistencija, čime se pokazao kao jedan od ključnih ljudi koji Arsenal vode prema dugoočekivanom naslovu.

Engleska nogometna reprezentacija danas je susretom protiv Ukrajine krenula u kvalifikacije za Euro 2024. u Njemačkoj, a Saka se našao u početnom sastavu izbornika Garetha Southgatea. I Wembley eurogolom digao na noge. Domaći su poveli u 37. minuti preko kapetana Harryja Kanea, da bi samo tri minute kasnije Saka strahovito opalio i zabio pravu golčinu. Primio je loptu okrenut leđima, okrenuo se i s 20-ak metara naciljao suprotne rašlje.

Pogodak Sake pogledajte OVDJE

U njihovoj se skupini nalaze još Italija, Sjeverna Makedonija i Malta.

Saka je do večerašnjeg susreta u engleskom dresu odigrao 25 utakmica i zabio sedam golova. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.