IGRA SJAJNO

VIDEO Mateo Kovačić dvaput zabio! Ne zna se koji je gol ljepši, pogledajte ih

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
05.10.2024.
u 17:15
Našem reprezentativcu to je bio već treći pogodak ove sezone, prvog je zabio na otvaranju sezone kada je pogodio protiv Chelseaja, svog bivšeg kluba
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Manchester Cityja igraju dvoboj 7. kola engleske Premier lige. Nakon što ih je na Etihadu pogotkom u 26. minuti za Fulham šokirao Andreas Pereira, za izjednačenje se pobrinuo hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić. Bila je 32. minuta kada je na jednu odbijenu loptu nakon kornera naletio Kovačić i svom snagom je raspalio po golu iskusnog njemačkog čuvara mreže Bernda Lena. Ništa dotični tu nije mogao učiniti, maksimalno precizno šutirao je Kovačić i zabio za 1:1.

Nije tu bio kraj njegovim današnjim golovima, jer zabio je Kovačić i za 2:1 u 47. minuti. Foden je ubacio s lijeve strane, lopta je stigla do Bernarda Silve koji je samo kratko spustio za Kovačića. Hrvatski je as još jednom neobranjivo pogodio za preokret na Etihadu.

Našem reprezentativcu to je bio već treći pogodak ove sezone, prvog je zabio na otvaranju sezone kada je pogodio protiv Chelseaja, svog bivšeg kluba. Podsjetimo, u prošlom kolu za City zabio je Joško Gvardiol, koji danas protiv Fulhama također igra od prve minute.

PRVI POGODAK KOVAČIĆA POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI POGODAK KOVAČIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Foto: SofaScore

Grafika: SofaScore za Večernji list

Inače, utakmica je završila rezultatom 3:2 za Manchester City. Na 3:1 u 82. minuti postavio je belgijski reprezentativac Jeremy Doku, dok je za konačan rezultat u 89. minuti zabio Rodrigo Muniz. Na ljestvici je Manchester City i dalje drugi, bod iza Liverpoola, a isto koliko i treći Arsenal.

Standings provided by Sofascore

MLADI BEZ MINUTAŽE

HNL postaje sve starija liga, a analiza Večernjeg pokazuje da je hrvatska budućnost zabrinjavajuća

Ove je sezone ulogu najmlađe ligaške momčadi (prosječna dob 23,7 godina) preuzeo Osijek. Momčad iz Slavonije pod novim sportskim direktorom Joseom Botom možda se nije pojačala, ali strahovito se pomladila. Na vrhu HNL ljestvice po broju korištenih U-21 igrača nalaze se četiri kluba, Osijek, Hajduk, Gorica i Šibenik, gdje je minute u svakom od njih skupljalo 12 igrača do 21 godine, no u Osijeku su takvi skupili uvjerljivo najviše minuta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TA
TajSam
18:38 05.10.2024.

Bravo Mateo, čestitke, to očekujemo i u repki!

RA
rasinja
19:05 05.10.2024.

njegove igre u klubu i reprezentaciji su nebo i zemlja.