TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 0:0

Video: Kalinić zabio, City i Tottenham remizirali

Foto: PIXSELL
Video: Kalinić zabio, City i Tottenham remizirali
14.08.2010.
u 15:52
Otvaranje nove sezone engleskog nogometnog prvenstva pripalo je Tottenhamu i Manchester City, a dvoboj vrlo ambicioznih momčadi završio je sa 0:0.
Pogledaj originalni članak

Konačnim rezultatom može puno zadovoljniji biti trener gostiju Roberto Mancini. Osim bodom na otvaranju sezone Manciniju je osmijeh na lice donio i potpis  na petogodišnji ugovor napadača Marca Balotellija iz milanskog Intera.

Međutim, malo je nedostajalo da City ode iz Londona s porazom, a glavni "krivac" što nije je bio raspoloženi vratar Joe Hart. Skidao je Hart udarce Balea, Defoea, Modrića, Croucha, sveukupno 12 udaraca samo u prvih 45 minuta.

Luka Modrić je pokazao da će i ove sezone biti motor Spursa, iako je u nekim trenucima bio nešto manje vidljiv, dok je Vedran Ćorluka posao na desnom boku odradio sigurno i kvalitetno.

U drugom dijelu Manchester City je krenuo kvalitetnije, opasnije i najviše preko Teveza kroz polukontre prijetio domaćim vratima. Na kraju, borbenoj i kvalitetnoj utakmici nedostajali su samo pogoci, a vrijedi spomenuti da je trener Tottenhama, Harry Redknapp, odlučio Niku Kranjčara izostaviti s momčadi, čak i s klupe za zamjene.

Otvaranje po Nikolinom scenariju

Samo 15 minuta bilo je dovoljno Nikoli Kaliniću da u novoj sezoni postigne prvi pogodak i ugasi sumnje mnogih kako bi mogao biti "Boško Balaban iz Aston Ville". Hrvatski reprezentativac je u maniri velikog strijelca osjetio moguću šansu, iskoristio pogrešku Evertonovog vratara Tima Howarda, kojem je ispala lopta i poslao ju u mrežu za, pokazat će se kasnije, konačnih 1:0.

Kalinić je igrao do 60. minute kada je dobio zasluženi "standing ovation" Blackburnovih navijača.

Premiership, 1. kolo:

Tottenham - Manchester City 0:0, Blackburn - Everton 1:0, Bolton - Fulham 0:0, Wigan - Blackpool 0:4, Aston Villa - West Ham 3:0, Sunderland - Birmingham 2:2, Wolverhampton - Stoke 2:1, Chelsea - WBA 18.30 sati

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RI
Riznica
16:19 14.08.2010.

Hart nije skinuo ni jedan udarac Modrice, jer ga ovaj nije ni poslao prema golu.... Nekazem ovim da Modric nije igrao dobro, ali ipak malo objektivnosti nebi skodilo..

JO
jozinho
17:48 14.08.2010.

modric se boji pucat na gol...a iskreno i nema nekakav udarac....mislim da on (jos) nije igrac za chelsea,manU itd.

OB
-obrisani-
05:08 15.08.2010.

UnderOverSoccer; Jebi si mater svoju sa tim sranjem.