NISU USPJELI

VIDEO Na Livaju krenulo pet igrača Osijeka. U par sekundi pokazao zašto je ponajbolji igrač lige

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Utakmica između Osijeka i Hajduka u 25. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Utakmica između Osijeka i Hajduka u 25. kolu Prve HNL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
13.03.2023.
u 08:43
Nakon Kupa, Splićani su uspjeli ostvariti pobjedu kod Bijelo-plavih i u prvenstvu. Pogotke su postigli Marko Livaja i Dario Melnjak, a prvo ime Hajduka još se više istaknulo potezima u jednoj situaciji drugog dijela.
Pogledaj originalni članak

U posljednjem susretu 25. kola HNL-a nogometaši Hajduka uspješno su odradili zahtjevno gostovanje kod Osijeka gdje su pobijedili 2-0 (2-0). Bio je ovo jubilarni stoti derbi Osijeka i Hajduka u hrvatskim okvirima te druga pobjeda Splićana u gostima protiv ovog suparnika tijekom ožujka. Prvog dana ovog mjeseca Hajduk je kod Osijeka pobijedio 2-1 u četvrtfinalu Kupa. Prvi pogodak ove nedjelje postigao je Marko Livaja s bijele točke u 28. minuti, dok je u 36. za 2-0 zabio Dario Melnjak.

Iako se na početku činilo da bi kroz prvo poluvrijeme Osijek mogao diktirati tempo relativno brzo su se stvari okrenule i Splićani su bili mnogo konkretnija momčad koja je i povela u 28. minuti. Čeberko je u svom šesnaestercu srušio Benrahoua, a prvi strijelac lige Marko Livaja mirno je realizirao udarac s bijele točke za 1-0.

No, najbolji igrač Hajduka istaknuo se u još jednoj situaciji, koja možda njegovu kvalitetu pokazao bolje nego sam pogodak. Naime, u akciji u 70. minuti, kada su Splićani već bili pred pobjedom, Livaja je primio loptu na lijevoj strani protivničke polovice pa se jednim potezom oslobodio pritiska trojice igrača Osijeka, da bi ga u nastavku akcije još neuspješno pokušala zaustaviti dvojica. Uz sve to, uspio je dati sjajan pas za suigrača u napadu te pokazao zašto ima svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. 

Poteze Livaje pogledajte OVDJE

U 24 ovosezonska nastupa u HNL-u zabio je 17 pogodaka, uz osam asistencija, čime je uvjerljivo najbolji strijelac lige - drugi Bruno Petković postigao je devet zgoditaka. Livaja (29) prema Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura.

Ipak, Hajduk i dalje ima veliki zaostatak za vodećim Dinamom. Sada imaju ukupno 47 bodova, devet manje od modrih, koji su odigrali i susret manje...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KA
kažemja
22:15 14.03.2023.

Ponajbolji igrač lige ???? Pokazao je na svjetskom prvenstvu svoju klasu .Osim onog gola lošim Kanađanima ništa nije pokazao.Spor i bez kondicije . Hajduk mu je vrhunac karijere.

DU
Deleted user
15:37 15.03.2023.

eto, ostala dva komentara ispod clanka koji je tendenciozan, subjektivan i olicenje svih sund portala - dizanje u nebesa jednog luzera kako bi se skupilo klikove. a oglasivaci svejedno bjeze glavom bez obzira. ajmo jos o livaji, koliki buttplug mu supruga nosi? koje boje gaca preferira?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:46 13.03.2023.

Sve o hajduku pozitivno, sve o Dinamu negativno.