PRIREDILI DOČEK

VIDEO Prvi Hvaranin u povijesti Olimpijskih igara vratio se kući iz Pariza

Foto: Čitateljica
Foto: Čitateljica
10.08.2024.
u 21:56
Inače, Jurišić je član je Jedriličarskoga kluba Mornar iz Splita. Na svjetskom prvenstvu u jedrenju u Riviera Narayitu u Meksiku u svibnju 2022., u klasi ILCA 7 (ranije poznata kao Laser) osvojio je brončanu medalju.
Pogledaj originalni članak

Filip Jurišić kvalificirao se za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine čime je postao prvi Hvaranin u povijesti kome je to uspjelo, a nedavno se vratio kući, što je snimila jedna naša čitateljice. Pri tome je bio bolji od poznatoga hrvatskoga jedriličara i osvajača srebrne medalje na OI u Riju 2016. Tončija Stipanovića. Naime, u jednoj olimpijskoj klasi, može biti samo jedan predstavnik iz iste države. 

Inače, Jurišić je član je Jedriličarskoga kluba Mornar iz Splita. Na svjetskom prvenstvu u jedrenju u Riviera Narayitu u Meksiku u svibnju 2022., u klasi ILCA 7 (ranije poznata kao Laser) osvojio je brončanu medalju. On je ukupno treći Hrvat koji je osvojio medalju na svjetskim prvenstvima u toj olimpijskoj klasi.

VEZANI ČLANCI:

Prije njega, to je pošlo za rukom Tončiju Stipanoviću, koji ima jednu srebrnu i dvije brončane medalje te Mladenu Makjaniću, koji je osvojio broncu davne 1991. godine u Porto Carrasu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.